Izvor:Foto: S. Babović, MUP, Fejsbuk

OTEO I UBIO GORDANU: Partnera joj držao kao taoca

Izvor: Nportal

12.12.2022.

21:25

GORDANA Josifović (44) iz Kruševca, oteta je decembra 2016. godine, na parkingu firme za tehničko osiguranje vozila gde je radila, a dan kasnije, nađeno je njeno telo pronađeno u mestu Brodarac, kod Aleksinca.

Pronalazak tela nesrećne žene pokrenuo je i jednu od najopsežnijih policijskih potraga za ubicom tih godina: na poternici je bio Kruševljanin Miodrag Karalić, koji je prvo oteo Gordanu i njenog partnera Miluna Kostića, upucao Gordanu i ostavio njeno telo pored puta. Kostića je držao četiri dana kao taoca.

Pripadnici Žandarmerije su prvo pretraživali sela oko Aleksinca u potrazi za Kostićem i Karalićem. Sumnjalo se da je Karalić i njega ubio, pa počinio samoubistvo.

- Uplašio sam se kada sam video telo - posvedočio je “Novostima” Novica Petrović, meštanin aleksinačkog sela Mozgovo. - Ništa nisam dirao, i pošto nisam imao mobilni telefon kod sebe, otišao sam do prodavnice u Bradarcu, kako bih alarmirao policiju.

BloombergAdria.com

 

A ona je vrlo brzo stigla na lice mesta. Klupko zločina je počelo da se odmotava. „Novosti” su prve i rekonstrusale događaj. Drama je započela 5. decembra, nešto posle 16 sati, u Ulici Miletine bune u naselju Ujedinjene nacije u Kruševcu. Karalić je pozajmio od prijatelja "opel kadet" i neopaženo se približio firmi, gde je radila Gordana.

Tu je registrovao Kostića, koji je bio u svom “golfu” i čekao kraj radnog vremena svoje partnerke. Ušao je u Kostićev auto i zapretio mu pištoljem. Kada se iz firme pojavila Gordana, Karalić je u nju uperio oružje i naterao je da uđe u auto. 

- Kamere su snimile ceo događaj koji se odigrao u 16.20 - posvedočili su za “Novosti” u Gordaninoj firmi. -Odmah smo pozvali policiju, a potom smo nastavili da zovemo naizmenično Gordanu i Miluna kako bismo ustanovili šta se dešava.

BloombergAdria.com

 

Gordanin brat,sin, prijatelji i kolege s posla počeli su i sami da neumorno tragaju zotetim ljudima. Otmica je, pokazaće se na žalost, dan kasnije, postala ubistvo.

- Karalić nije mogao da se pomiri sa činjenicom da već nekoliko meseci nije u vezi sa Gordanom – otkrio je “Novostima” izvor iz istrage. - Dao im je rok da se raziđu. Više puta je pokušavala da mu stavi do znanja da su završili, ali nije vredelo.

Nakon četiri dana potrage, tim UKP-a, uhapsio je Miodraga Karalića na parkingu Bulevara Arsenija Čarnojevića u Beogradu. Usledila je istraga Višeg javnog tužilaštva u Nišu, saslušanje i Karalića i Kostića. Po povratku za Kruševac 12.decembra, Milun je u svojoj prvoj ispovesti medijima, za “Novosti” posvedočio da je Karalić ranio Gordanu negde u Železničkoj ulici, da su vozili od Kruševca ka Ribarskoj Banji, zatim u pravcu Aleksinca. Tu je i presudio Gordani.

BloombergAdria.com

 

Preko Lepenskog vira, Požarevca,Smedereva, stigli su do Beograda.U prestonici su više puta menjali lokacije. Milun bi kratak san uspevao da uhvati na mestu vozača,a Miodrag je ruku držao u džepu, pored oružja. Najgori scenario sprečila je policija.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".