Izvor:Foto: Jutjub printskrin/Sky news

DEČAK HEROJ (10): Umro spašavajući vršnjake iz jezera (VIDEO)

Izvor: Nportal

13.12.2022.

15:00

VELIKA tragedija potresla je Veliku Britaniju. Četvorica dečaka upala su u ledenu vodu, a samo je jedan od njih uspeo da preživi.

Kako pišu britanski mediji, identifikovan je dečak koji je pokušao da spasi ostale dečake koje čak nije ni poznavao. Desetogodišnji DŽek DŽonson je bez razmišljanja o tome da li će ugroziti svoj životu, uskočio u hladno jezero Solihal nakon što je čuo zapomaganje trojice dečaka koji su prethodno upali u vodu. 

Nažalost, dečak je preminuo zbog svoje hrabrost. Pored njega, preminula su još dva mališana čije je živote pokušao da spasi, dok se treći dečak (6) u bolnici bori za život, piše Miror.

DŽeka su hitne službe izvukle iz vode, zajedno sa policajcem koji je pokušao da probije led tokom spasavanja.

BloombergAdria.com

 

Kako pišu mediji, posebno je potresna činjenica da su roditelji dečaka sve vreme bili na obali jezera tokom akcije spasavanja i posmatrali nemilu scenu.

- Naše molitve su uz roditelje dečaka. Svi smo slomljeni. Saznali smo da je DŽek pokušao da spase dečake koje čak nije ni poznavao. On je bio neverovatan - napisala je njegova tetka u objavi na Fejsbuku.

Drugi dečaka koji se nalazio na mestu tragedije opisao je kako je došlo do toga da dečaci upadu u ledenu vodu. On je ispričao da je jednom dečaku prvobitno noga upala u led, te da su drugi pojurili da mu pomognu, ali da su tada svi propali kroz zaleđeno jezero.

Porodice preminulih dečaka su razorene i skrhane bolom, pišu mediji.

U vreme incidenta temperatura je pala na +1 stepen, dok je tokom noći bilo i do -3 stepena.

Sinoć je u rodnom gradu održana komemoracija preminulim mališanima, a na stotine okupljenih ljudi je aplaudiralo DŽeku zbog njegove neverovatne hrabrosti. Među okupljenima bili su i vatrogasci koji su prvi došli na lice mesta i učestvovali u izvlačenju dečaka iz jezera.

- Počivajte u miru momci - samo je jedna od transparenata koji su nosili okupljeni na komemoraciji.

BloombergAdria.com

 

Podsetimo, tragedija se dogodila u nedelju popodne kada su trojica dečaka upala u zaleđeno jezero dok su se igrali.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".