Izvor:Foto: Privatna arhiva, N. Fifić

PREREZAO SEBI VRAT: Bio osumnjičen za ubistvo supruge

Izvor: Nportal

14.12.2022.

22:48

MILE Maksimović, optužen za ubistvo svoje supruge Ivane Radulov, izvršio je u noći između utorka i srede samoubistvo u kupatilu prerezavši sebi vrat brijačem.

On se u pritvoru nalazio od 27. jula zbog sumnje da je nožem usmrtio tri godine mlađu suprugu Ivanu Radulov.

U Upravi za izvršenje krivičnih sankcija navode da je Maksimović oko dva sata posle ponoći brijačem sebi naneo povrede po vratu i nadlakticama.

- Hitna pomoć je odmah reagovala, ali, nažalost, nije mu bilo pomoći - navode u Upravi.

- Zavod je odmah obavestio sud, policiju, tužilaštvo, a telo je preneto u Institut za sudsku medicinu na obdukciju.

BloombergAdria.com

 

Maksimoviću, kako nezvanično saznajemo, ovo nije bio prvi put da pokuša sebi da prekrati život. Na gotovo identičan način je i u noći između 22. i 23. jula oko ponoći, u dvorištu porodične kuće u Ulici cara Lazara u Futogu, gde je prethodno sa više uboda nožem ubio suprugu Ivanu, pokušao samoubistvo. Kada je stigla policija i naredila mu da baci nož, sečivom je sebi prerezao grlo. Zbog tih povreda je nekoliko dana bio u bolnici, a po izlasku 27. jula je bio priveden u Tužilaštvo, na čiji predlog mu je sud odredio pritvor. On se od tada nalazio iza rešetaka, a pritvor mu je poslednji put bio produžen do 22. decembra.

Naredbom o sprovođenju istrage Višeg javnog tužilaštva njemu su se na teret stavljali teško ubistvo i nasilje u porodici. Istraga o zločinu u Futogu još nije završena.

Tragediji je, kako je za "Novosti" posle nemilog događaja svedočio njihov sin, prethodila svađa između roditelja. Mile i Ivana su se te subote, gotovo celog dana raspravljali, a najviše zbog novca. Zbog bračnih razmirica u domu Maksimovića, tog dana je intervenisala i policija, a posle njihovog odlaska, situacija se prividno smirila, a onda se dogodio krvavi zločin. Mile je, kako se sumnja, sa više uboda nožem usmrtio Ivanu.

BloombergAdria.com

 

Prema onome što je sin ispričao, njegova sestra je pokušala da zaštiti majku, udarala je oca klompom, ali kada je ugledala nož u njegovoj ruci, nekako je uspela da pobegne.

Pretila višedecenijska kazna

Maksimoviću je pritvor bio određen i produžavan zbog okolnosti koje su ukazivale da bi mogao da ometa postupak uticanjem na svedoke i da bi u kratkom vremenskom periodu mogao da ponovi krivično delo. Pored toga, za krivično delo koje mu se stavljalo na teret propisana je kazna veća od deset godina.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".