Izvor:Foto: P.Milošević

KREĆE PRIJAVA ZA DEČIJE VAUČERE: Evo ko sve ima pravo na njih

Izvor: Nportal

19.12.2022.

07:43

VAUČERI će biti poseban novogodišnji poklon Grada Beograda za svu beogradsku decu, poručio je gradonačelnik prestonice Aleksandar Šapić.

Gradonačelnik beograda Aleksandar Šapić najavio je da od ponedeljka, 19. decembra, počinje podela vaučera u vrednosti od 6.000 za svu decu Beograda, zaključno sa učenicima završnih razreda srednjih škola.

Takođe, poklon-vaučere će dobiti i svi zaposleni koji rade s decom u vrtićima i školama, a oni će moći da se iskoriste u roku od dva meseca od momenta preuzimanja, tačnije do 1. marta.

Šapić je naveo da će ovi vaučeri biti poseban novogodišnji poklon od Grada Beograda za svu beogradsku decu i sve zaposlene u predškolskom i obrazovnom sektoru koji svakodnevno brinu i vode računa o njima.

- Vaučeri će u toku sledeće nedelje biti dostavljeni svim državnim i privatnim predškolskim i školskim ustanovama, tako da očekujemo da će ih svi imati do 26. decembra, nakon čega će u okviru tih ustanova da krene podela našim građanima. Za onu decu koja ne idu u vrtiće roditelji će od 26. decembra moći da se jave u svoju opštinu, te će na posebnom šalteru s ličnom kartom i zdravstvenom knjižicom deteta moći da podignu vaučer. Šalter će biti dostupan i za sve reklamacije ukoliko bude eventualnih problema - istakao je gradonačelnik.

Ko ima pravo na besplatne vaučere?

Pravo na novogodišnje vaučere imaju deca koja pohađaju predškolske ustanove i redovni učenici osnovnih i srednjih škola na teritoriji grada Beograda.

Osim njih, pravo na vaučere imaju i deca koja nisu obuhvaćena vaspitno-obrazovnim programom, a jedan od roditelja ima prebivalište na teriotriji prestonice, kao i zaposleni i radno angažovani u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama.

Deca koja pohađaju predškolski program (jasle, vrtići, pripremni predškolski program), preuzimaju vaučere u ustanovi u kojoj borave. Isto važi i za redovne učenike osnovnih i srednjih škola.

Mališani koji istovremeno pohađaju osnovnu i muzičku ili umetničku školu, vaučere preuzimaju u osnovnoj školi.

Vaučeri na šalteru

Dodela vaučera za decu koja nisu obuhvaćena vaspitno-obrazovnim programom, odvijaće se na šalterima grada Beograda koji će biti otvoreni u svim gradskim opštinama.

(24sedam)

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".