Izvor:Foto: Profimedia

NE BACAJTE IH: Kesice od čaja mogu biti veoma korisne

Izvor: Nportal

19.12.2022.

18:25

MNOGI ne znaju da kesica čaja, čak i nakon kuvanja, i dalje može da se koristi.

Ispostavilo se da korišćene kesice čaja imaju mnogo iznenađujućih upotreba. Najpoznatije je verovatno da se koristi kao obloga za umorne, nadražene ili otečene oči. Donosi trenutno olakšanje i vraća svežinu izgledu. Još bolji efekat možete postići kada je stavite u frižider na neko vreme. Takva hladna obloga je ponekad kao spas.

BloombergAdria.com

 

Nakon što popijete svoj topli napitak, kesice okačite na radijator ili kvaku, a evo i zašto:

Ako je natopite svojim omiljenim eteričnim uljima, delovaće kao prirodni osveživač vazduha. Miris će biti pušten svaki put kada se vrata otvore i zatvore. A ako je stavite na radijator, biće još bolje. Toplota će pojačati prijatan miris. Jednostavno, jeftino i u duhu nultog otpada. Vrećica čaja koja visi na radijatoru ili kvaci možda ne izgleda baš estetski, ali lepo miriše u celoj prostoriji. 

Zaštitite najdraže posuđe od rđe

Tanini su antioksidansi kojih je najviše u crnom čaju, a izvrsni su i za borbu protiv rđanja posuđa: nakon pranja posuđe jednostavno premažite iskorišćenom vrećicom crnog čaja i osiguraćete mu duži vek.

Uklonite neugodne mirise iz frižidera

Otvorenu posudu s iskorišćenim vrećicama čaja stavite u frižider kako biste iz njega uklonili neugodne mirise.

BloombergAdria.com

 

Uklonite masne mrlje s posuđa

Nekoliko iskorišćenih vrećica čaja stavite u toplu vodu i u nju potopite masno suđe, otprilike pet do deset minuta i rešićete se tvrdokornih masnih mrlja

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".