Izvor:Foto: Profimedia

NIJEDAN FUDBALER IKADA Argentina Mesiju sprema priznanje FOTO

Izvor: Nportal

21.12.2022.

21:45

OSVAJANJEM ove titule, omaleni Argentinac je osvojio i poslednji trofej koji mu je nedostajao u njegovoj blistavoj karijeri.

Fudbaleri Argentine postali su prvaci sveta pobedom nad Francuskom u fantastičnoj finalnoj utakmici koja je okončana nakon šutiranja penala. 

Nakon uzbudljive utmice i nerešenog rezultata (2:2) nakon regularnog dela igre, ušlo se u produžetke. U dodatnih 30 minuta igre viđeno je još po jedan pogodak sa obe strane, a zatim su usledeli penali. 

Nakon izvođenja udaraca sa "kreča", Argentina je treći put u istoriji postala prvak sveta u fudbalu, prvi put od prvenstva u Meksiku održanog 1986. godine. 

Pored svetske titule, prva zvezda "gaučosa" Lionel Mesi poneo je i priznanje namenjeno najboljem fudbaleru prvenstva. Osvajanjem ove titule, omaleni Argentinac je osvojio i poslednji trofej koji mu je nedostajao u njegovoj blistavoj karijeri.

BloombergAdria.com

 

Navijači Argentine izašli su na ulice povodom ovog istorijskog uspeha i slavlje traje već nekoliko dana, a sada su otišli korak dalje. Prema pisanju lokalnog lista El Financiero, Centralna banka Argentine razmatra opcije kako bi obeležila osvajanje ovogodišnjeg Svetskog prvenstva. 

BloombergAdria.com

BloombergAdria.com

 

Kako pišu argentinski mediji, postoji mogućnost da jedna od glavnih novčanica u toj južnoameričkoj državi ponese lik Lionela Mesija, koga, pored Maradone, u rodnoj zemlji gledaju kao neku vrstu božanstva.

Navijači su ovaj predlog dočekali sa oduševljenjem, a na društvenim mrežama su se već pojavile fotografije koje pokazuju kako bi izgledale te novčanice. Bila bi to novčanica od 1.000 pezosa koja bi na prednjoj strani imala Mesijev lik, a na poleđini bi stajala slika cele reprezentacije Argentine sa peharom namenjenim osvajači prvenstva sveta u fudbalu.

Centralna banka Argentine ranije je uvela komercijalne kovanice u znak sećanja na prvi od tri trijumfa ove zemlje na Svetskom prvenstvu 1978. godine, piše britanski San.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".