Izvor:Foto: D.Z.

NOVE BARIKADE U SEVERNOJ MITROVICI: Srbi se ne predaju

Izvor: Nportal

27.12.2022.

08:34

U SEVERNOM delu Kosovske Mitrovice, kod Tehničke škole jutros je postavljena još jedna barikada.

Naime,revoltirani najnovijim pretnjama iz Prištine, Srbi sa severa već osamnaest dana istrajavaju na barikadama tražeći da im se ispune zahtevi a to je oslobađanje uhapšnjenih Srba, Miljana Adžića, Dejana Pantića, Slađana Trajkovića, povlačenje specijalnih jedinica kosovske policije Rosu sa severa kao i uklanjanje tajnih spiskova za hapšenje Srba.

Povodom novonastale situacije koju Srbi na barikadama ocenjuju kao "najtežu do sada" sinoć se oglasio i krizni štab opštine severna Mitrovica iz kojeg su obavestili javnost da Srbi ne napadaju ni Kfor ni Euleks , već da u njima vide zaštitu od represije Kurtijevog režima i njegovih specijalaca.

- Aljbin Kurti plasira laži o napadima na Kfor sa ciljem da uvuče u sukob Srbe sa Kforom koji je jedina legalna formacija u skladu sa Rezolucijom 1244 - navodi se u saopštenju kriznog štaba opštine severna Mitrovica i dodaje da je odbijanje Kfora i Euleksa da se stave u službu diktatorskog režima Aljbina Kurtija razlog zašto Kurti nastoji da lažima izmisli napade Srba na ove organizacije.

- Krizni štab u ime srpskog naorda poziva Kfor i Euleks da povećaju budnost. Izražavamo ozbiljnu sumnju da je Kurti spreman da organizuje napad na pripadnike ovih misija i za to optuži Srbe - zaključuje se u saopštenju krizbog štaba opštine Kosovska Mitrovica.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".