Izvor:Foto: Profimedia

NOVI MESI: Arsenal skautirao buduću zvezdu u vrtiću

Izvor: Nportal

23.10.2021.

08:26

DEČAK ima samo četiri godine, a već mu predviđaju blistavu budućnost u Arsenalu i nazivaju ga "novim Mesijem".

Da je prvi april, pa da neko pomisli da je šala, ali ova vest je tačna i proverena. Zajn Ali Salman, dečak koji je još u vrtiću i koji je postao instagram senzacija zbog svojih poteza protiv momaka duplo starijih od njega, trenira sa fudbalerima u akademiji "tobdžija", ali na žalost čelnika Arsenala nije potpisao nikakav ugovor zbog svojih godina.

Primećen kao četvorogodišnjak od strane skauta londonskog tima, Salman je brzo priključen jednoj razvojnoj akademiji tog tima u prestonici Velike Britanije, ali s obzirom na to da u Arsenalovoj zvaničnoj akademiji treniraju dečaci od devet godina, njega tek čeka zvanično priključenje slavnom klubu.

- Radio je stvari koje ne bi trebalo u svojim godinama. Kada sam ga video, pozvao sam prijatelja koji je potvrdio da ima četiri godine. Nisam mogao da verujem da je još u vrtiću. Onda sam razgovarao sa njegovim roditeljima i doveo ga na nekoliko treninga. Sa njim nema greške - kazao je Stiven Dins, skaut Arsenala, a na "Instagramu" se pojavila slika i sa Perom Mertezakerom, menadžerom akademije "tobdžija".

I Alijev otac je potvrdio da je Arsenal brzo reagovao i ugrabio ga pre ostalih.

- Arsenal ne zanimaju njegove godine, oni smatraju da ima dosta potencijala - rekao je tata Zajna Ali Salmana za Bi-Bi-Si. 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".