Izvor:Foto: V. Danilov/Aleksa Stanković

SMEJALI SU MI SE: Kako je Srđan Todorović dobio nadimak Žika

Izvor: Nportal

10.01.2023.

14:23

GLUMAC i muzičar Srđan Žika Todorović već godinama je na javnoj sceni, ali da li ste se ikad zapitali zašto čuvenog glumca zovu baš Žika?

Glumac Srđan Žika Todorović je jedan od naših najcenjenijih glumaca. Svojim glumačkim bravurama i upečatljivim ulogama, učinio je da ga publika zauvek zavoli. 

Glumac je poznat i po svom nadimku te mnogi kada izgovaraju njegovo ime izgovore i Srđan Žika Todorović.

Odakle mu taj nadimak, ispričao je jednom prilikom čuveni glumac.

– Nažalost, nemam nikakvu zanimljivu anegdotu kako sam dobio nadimak Žika. Prosto, ne sećam se. U prvom razredu osnovne škole, nije bio nijedan Žika u odeljenju. Tada su bila moderna imena Dejan, Zoran, Dragan... Žika je podsećalo na neku provinciju i bilo je, onako, smešno... –rekao je Srđan.

BloombergAdria.com

– Uvek je bio neki Žika. I valjda je to nama bilo smešno i pričali smo neke viceve "Žika pe*er", "Toza vampir", pa smo mi glumili te viceve, nismo ih samo pričali ja i jedan moj ortak. I onda sam tako ostao Žika pe*er, on je ostao Toza vampir. Ali u to vreme, tada druga reč je bila no, no, pa su ortaci skratili na Žika i bukvalno od prvog srednje mene zovu svi Žika – ispričao je glumac u emisiji "Amidži šou" i dodao da i njega supruga Ana zove upravo Žika.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".