Izvor:Foto: Instagram printskrin/buducnostsrbijeav

STEFAN STIGAO KUĆI Najbliži mu spremili emotivan doček VIDEO

Izvor: Nportal

14.01.2023.

13:57

STEFAN je ranjen 6. januara, i to zajedno s svojim rođakom Milošem Stojanovićem (21). Na njih je iz kola u pokretu otvorio vatru Azem Kurtaj, aktivni pripadnik KBS

Dečak Stefan Stojanović (11), koga je pripadnik Kosovskih bezbednosnih snaga Azem Kurtaj (33) ranio iz pištolja na Badnji dan dok je mališan nosio badnjak u Gotovuši kod Štrpca, pušten je iz bolnice u Gračanici, gde se oporavljao od povreda.

Na društvenim mrežama pojavio se snimak dočeka koji su Stefanovi drugari napravili ranjenom 11-godišnjem dečaku. 

Kako se vidi na snimku, nekoliko desetina mališana sa srpskom zastavom, rođaka i prijatelja dočekalo je Stefana ispred njegove kuće.

Svi su bili srećni zbog povratka malog heroja i ubrzo su počeli da se pozdravljaju i ljube sa Stefanom koji nije skidao osmeh sa lica.

Podsetimo, dečakova majka je za Kurir otkrila da je samo govorio da je zahvalan bogu što je živ.

- Uzbuđeni smo, puna nam je kuća gostiju i članova porodice, svi slavimo... Ne mogu da vam opišem ni moju, a kamoli Stefanovu sreću što se vratio kući. Bukvalno smo se svi samo grlili i plakali kad je došao. On je toliko želeo da se vrati kući, a mi smo radosni samo što nam je živ stigao. Stefan će biti na kućnoj nezi, zdravstveno se oseća dobro, rana polako zaceljuje... Ali čeka ga još mnogo previjanja i biće to dug oporavak. On je skroman dečko, pričao je samo da je zahvalan bogu što je ostao živ, a mi samo želimo da bude zdrav. Hvala svima koji su nam pomogli - rekla je Zorica Stojanović.

BloombergAdria.com

 

Kako je Zorica ranije ispričala, Stefan je prvo bio veoma uplašen, ali strah je malo-pomalo splasnuo.

- Toliko je bio unezveren nakon napada da je čak i meni bilo teško da ga pitam da mi opiše kako je uopšte došlo do te pucnjave. Ispričao mi je da se on namestio da slika drugove s kojima je išao po badnjak jer je najmlađi, a taj Albanac je naišao i zapucao na njih. Samo zato što je video da nose badnjak i zato što su Srbi. Pucao je na decu! Ja ne znam da li je to čovek ili monstrum - ispričala je pre nekoliko dana Stojanovićeva.

Napadač u pritvoru

Podsetimo, Stefan je ranjen 6. januara, i to zajedno s svojim rođakom Milošem Stojanovićem (21). Na njih je iz kola u pokretu otvorio vatru Azem Kurtaj, aktivni pripadnik KBS i sin nekadašnjeg borca terorističke Oslobodilačke vojske Kosova.

BloombergAdria.com

 

Slučaj je okarakterisan kao pokušaj ubistva, a Kurtaj je trenutno u pritvoru.

BloombergAdria.com

 

Pre Stefana, na kućno lečenje pušten je i Miloš Stojanović, a kako je ispričao njegov otac Zvonimir, ni njegovom sinu, ali ni ostatku porodice uopšte nije svejedno nakon napada.

- Borimo se, ali zaista nam nije svejedno, teško je kad znate šta se vašem detetu dogodilo i koliko je, ne daj bože, moglo i gore da bude. Miloš je još uvek jako potišten, u šoku je, kako vreme ide tako nam svima, pa i njemu, prolazi kroz glavu šta je sve moglo da se desi... NJemu je svega preko glave, ne priča mu se ni sa kim, kod kuće je - kazao je Zvonimir Stojanović za Kurir.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".