Izvor:Foto:P.Milošević

PRED NAMA OGROMNA KOLIČINA PADVINA: Kiša će preći u sneg

Izvor: Nportal

15.01.2023.

15:15

DIREKTOR RHMZ prof. dr Jugoslav Nikolić objavio je rano upozorenje na veliku količinu padavina koje se očekuje od 16. do 22. januara.

Jugoslav Nikolić, direktor RHMZ izdao je rano upozorenje na veliku količinu padavina, a ono se odnosi na period od 16. do 22. 01. 2023 godine.

- Oblačnost sa Jadrana usloviće u toku sedmice veliku količinu padavina, pre svega na području BiH i Crne Gore. Najviše kiše u Crnoj Gori će pasti u utorak i sredu (17 - 18. 01.), kada se očekuje od 100 - 150 l/m2, lokalno i više. Ova zona sa obilnom kišom svojom periferijom zahvatiće zapadne delove Kosova i Metohije, kao i jugozapadnu Srbiju (južno od linije Priboj - Prijepolje - Sjenica - Novi Pazar prema granici sa Crnom Gorom) i na tom području usloviti preko 40 l/m2, za 24 h. Dodatna nepovoljnost je ta što padavine u Crnoj Gori neće prestati sve do nedelje (22. 01.), što će predstavljati dodatni pritisak na vodotoke koji dolaze sa tog područja - kaže on.

Dodaje, u prvom delu sedmice (16 - 19. 01.), usled priliva toplijeg vazduha sa Mediterana, u većini predela će padati kiša, dok se sneg očekuje samo na najvećim visinama iznad 1500 - 1600 metara.

- Sa padom temperature, u petak i narednog vikenda (20 - 22. 01.) kiša će preći u sneg u većini krajeva, a snežni pokrivač će se prvo formirati u jugozapadnoj, zapadnoj i severozapadnoj Srbiji. Situacija je u daljem praćenju i na dnevnom nivou ćemo izdavati najnovija meteorološka upozorenja na količinu padavina, a krajem sedmice i na pojavu snega - naglasio je on.

(Kurir)

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".