Izvor:Foto: Profimedia

SVE OPTUŽBE ODBAČENE: Izgubio je sve, a sad je slobodan

Izvor: Nportal

02.02.2023.

16:27

SVE optužbe protiv Mejsona Grinvuda, uključujući i one najozbiljnije - pokušaj silovanja i fizički napad, odbačene su posle više od godinu dana istrage.

Policija šireg područja Mančestera potvrdila je da je Britansko kraljevsko tužilaštvo drugog februara obustavilo istragu protiv napadača Junajteda po svim tačkama.

- Imajući u vidu veliko interesovanje javnosti u ovom slučaju, odlučili smo da objavimo da je proces protiv 21-godišnjeg muškarca, koji je započeo u januaru prošle godine, okončan - naveli su iz Policije Velikog Mančestera (GMP) i dodali da se više neće oglašavati.

Ipak, istakli su da će i u budućnosti biti posvećeni istraživanju svakog potencijalnog nasilja nad ženama.

- Ako ste žrtva nasilja ili sumnjate da biste to uskoro mogli da postanete, neka vas ovaj slučaj ne obeshrabri u traženju pomoći - poručili su iz GMP.

BloombergAdria.com

 

Grinvud je u probleme sa zakonom došao zbog navodnog sistematskog silovanja i maltretiranja bivše devojke u periodu od novembra 2018. do prošle godine. Sve je počelo kada je ona na društvenim mrežama objavila snimke i fotografije navodnog nasilja, što je rezultiralo hapšenjem Grinvuda.

Istog dana, igrača je suspendovao Mančester junajtedd, zbog čega je on izgubio platu i pravo na trening, kao i mesto u reprezentaciji Engleske u koju se baš u to veme probio.

Grinvud je ostao i bez  sponzora, a kako će se dalje odvijati njegova karijera teško je predvideti s obzirom na sve što se dešavalo poslednjih meseci.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".