Izvor:Foto: Instagram printskrin/laperiodistaindependiente

5 GODINA OD SMRTI GLOGOVCA: Milica uz njega do poslednjeg časa

Izvor: Nportal

09.02.2023.

12:13

GLUMAC Nebojša Glogovac (49) preminuo je na današnji dan pre tačno pet godina

Pre pet godina napustio nas je Nebojša Glogovac. Proslavljeni glumac preminio je od teškog oblika karcinoma pluća. Za oboljenje je saznao u decembru 2017, ubrzo je potražio pomoć u jednoj nemačkoj klinici, gde se analize rade pet dana, ali mu je već trećeg saopšteno da neće moći da se izleči.

BloombergAdria.com

Po povrtaku u Srbiju odlučio je da vreme koje mu je ostalo provede sa svoje troje dece, sinovima Mihajlom i Gavrilom i ćerkom Sunčicom.

- To je bilo nekoliko sati pred Nebojšinu smrt. Tog popodneva, tog četvrtka, on je bio podosta u lošem stanju. Trebalo je da primi i drugu hemioterapiju. Uz njega je bila njegova supruga Milica. Ona je bila stalno s njim. Sve vreme. I ja sam bio sa njim. Smestili smo ga u krevet i nismo tada mnogo pričali. Sestre su mu priključile terapiju i ja sam otišao. Oko osam uveče Milica nam se javila. Kaže nam: Dobro je podneo terapiju, čak se i šalio sa mnom... U petak oko dva po ponoći... Bolest je bila jača. Nagla. Za mesec dana ga nam je uzela – ispričao je otac Nebojše Glogovca.

Porodicu Nebojše Glogovca tek u retkim prilikama možemo da vidimo u javnosti.

Gostujući u jednoj emisiji, supruga Nebojše Glogovca otkrila je šta bi volela da kaže svojoj ćerki o njenom ocu.

- Ja volim da odvajam njegov lik i delo od onoga što smo bili mi, ali naravno da bih bila srećna da ćerki kažem: Ovo je ulica koja nosi ime tvog tate. To bi bilo lepo. On to zaslužuje i sigurna sam da svi mislimo da mu to i pripada. Treba da odnegujemo bolje i trajnije vrednosti. On je heroj i legenda, važan primer mladim ljudima. Bio je to i ostao. Verujem da dobra dela žive - kazala je Milica Glogovac.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".