Izvor:Foto: Jutjub printskrin/Supervog1

BONTON U RESTORANU: Evo kako da se ne BLAMIRATE

Izvor: Nportal

28.10.2021.

09:51

MNOGI od malena već nauče da koriste nož i viljušku, ali poenta je da znate i kako da ostavite escajg za sobom.

Da otvorimo dami vrata, ne držimo laktove na stolu i ne pričamo sa punim ustima hrane, su neke od osnovnih pravila ponašanja u restoranima.

Ali evo na šta još morate da obratite pažnju zbog neverbalne komuniakcije sa konobarom.

BloombergAdria.com

Ako prekrstite viljušku i nož to znači da očekujete još jedan odbro, te da još niste završili. Vodoravno postavljen escajg znači da je klopa bila izvrsna, a ako je uspravno postavljen onda to simbolizuje samo da ste završili bez komentara.

Ako nožen "probodete" viljušku onda to znači da niste baš zadovoljni sa obrokom, a ako napravite trougao sa escajgom onda simbolizujete da još niste završili već pravite malu pauzu.

Mnogi znaci su veoma slični ali označavaju dve potpuno različite stvari, zato dobro obratite pažnju.