BONTON U RESTORANU: Evo kako da se ne BLAMIRATE
28.10.2021.
09:51
MNOGI od malena već nauče da koriste nož i viljušku, ali poenta je da znate i kako da ostavite escajg za sobom.
Da otvorimo dami vrata, ne držimo laktove na stolu i ne pričamo sa punim ustima hrane, su neke od osnovnih pravila ponašanja u restoranima.
Ali evo na šta još morate da obratite pažnju zbog neverbalne komuniakcije sa konobarom.
Ako prekrstite viljušku i nož to znači da očekujete još jedan odbro, te da još niste završili. Vodoravno postavljen escajg znači da je klopa bila izvrsna, a ako je uspravno postavljen onda to simbolizuje samo da ste završili bez komentara.
Ako nožen "probodete" viljušku onda to znači da niste baš zadovoljni sa obrokom, a ako napravite trougao sa escajgom onda simbolizujete da još niste završili već pravite malu pauzu.
Mnogi znaci su veoma slični ali označavaju dve potpuno različite stvari, zato dobro obratite pažnju.