Izvor:Foto: Tviter printskrin/@KCRAdapper, N. Paraušić

LOŠA VEST ZA NAŠU KOŠARKU Peđin sin oblači dres druge zemlje?

Izvor: Nportal

17.02.2023.

16:16

OVO NE mora da predstavlja konačnu odluku.

Andrej Stojaković, sin proslavljenog srpskog košarkaša Predraga Peđe Stojakovića, važi za mladu nadu evropske i svetske košarke, a kao dokaz njegovog talenta dolazi poziv za srednjoškolsku ol-star utakmicu.

On će biti tek treći srednjoškolac iz Sakramenta koji će zaigrati na Mekdonalds ol-star utakmici.

Peđin naslednik nije krio oduševljenje zbog ovog poziva, ali je i svojim potezom razočarao sve srpske navijače. 

- Uzbuđen sam što ću biti tamo da predstavljam Sakramento i Grčku. Super sam uzbuđen - rekao je mladi Stojaković, prenosi specijalizovani košarkaški sajt Eurohoops.

Ipak, ono što može da raduje košarkaške navijače u Srbiji jeste činjenica da ovo ne mora da predstavlja konačnu odluku Peđinog sina, ali može da zabrine nadležne u Košarkaškom savezu Srbije. 

Stojaković je kao junior u proseku beležio oko 25 poena i devet skokova po utakmici, pa je trenutno rangiran na 16 mestu najtalentovanijh momaka iz klase 2023. Andrej inače u Sakramentu hvale jer je odbio da školovanje nastavi u nekoj od specijalizovanih privatnih akademija koje se i reklamiraju kao razvojne za NBA talente, piše Mocart sport.

- Nisam baš previše verovao u promenu škole. Hteo sam da ostanem ovde i pomognem DŽešuitu da se ucrta na mapu, da postane poznato širom Kalifornije. Super sam ponosan na sve što smo uradili ovde - kaže Andrej, a i Peđa Stojaković nema ništa protiv.

- Samo treba da ih pustite da budu ono što jesu. Da im s vremena na vreme date i osećaj za realnost - rekao je proslavljeni srpski košarkaš.

Andrej Stojaković rođen je 2004. godine u Solunu, a njegova majka je čuvena grčka lepotica, Aleka Kamila.

BloombergAdria.com

 

Interesantno je da mladi Stojaković nikada nije nastupao ni za jednu mladu reprezentaciju, ali čini se da trenutno postoje veće šanse da obuče dres Grčke nego Srbije. 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".