Izvor:FOTO: Vlada Crne Gore

CG: Krivokapić namerava da osnuje Demohrišćansku stranku?

Izvor: Nportal

29.10.2021.

15:34

PREDSEDNIK vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić izjavio je da razmišlja o formiranju Demohrišćanske stranke koja bi mogla, kako je naveo, da pomiri dva jaka ekstremizma. Sa druge strane, komentarišući najavljenu posetu Srbiji, dodao je da Temeljni ugovor sa SPC neće potpisati tokom boravka u Beogradu.

Krivokapić je sinoć, gostujući u emisiji "Argumenti" na RTCG, kazao da bi takva partija mogla da promeni političku sliku u Crnoj Gori.

On je naveo da je formiranje dobre partijske infrastrukture izuzetno težak i zahtevan posao, pa zbog toga ne može da se posveti različitim aktivnostima koje treba da budu značajne za ovu državu.

Međutim, otkrio je da svakako razmišlja o osnivanju partije.

- Razmišljam o tome jer političke partije, svako jutro kad pogledaju vide svoj rejting, mene to ne interesuje. Ali da bi se politička slika u Crnoj Gori promenila, mora da postoji neka jaka partija centra. To je pokazano svim istraživanjima i ta partija može da pomiri dva jaka ekstremizma i na nekin način anulira njihovo delovanje - rekao je Krivokapić.

Neće potpisati Temeljni ugovor sa SPC tokom boravka u Beogradu


Crnogorski premijer izjavio je i da temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom neće biti potpisan tokom njegove predstojeće zvanične posete Beogradu.

Krivokapić je napomenuo da ugovor još razmatra Sinod SPC, a da je on spreman da ga potpiše čim se steknu svi preduslovi, prenele su "Vijesti“.

Premijer Crne Gore će 2. i 3. novembra boraviti u zvaničnoj poseti Srbiji, na poziv predsednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić.
Nakon usaglašavanja Temeljnog ugovora između SPC i Crne Gore, Krivokapić je u dokument uneo određene izmene, o kojima se SPC još nije izjasnila.
 

(Sputnjik)