Izvor:Foto: Profimedia

NOVA POMOĆ ZA PENZIONERE: Prijave počinju 15. marta

Izvor: Nportal

06.03.2023.

12:44

Vlada Srbije preporučila je organima državne uprave, autonomnih pokrajina i lokalnim samoupravama da preduzmu mere koje bi omogućile ostvarivanje pogodnosti korisnicima penzionerskih kartica, a pravnim licima u privatnoj i javnoj svojini i preduzetnicima da omoguće ostvarivanje tih pogodnosti.

U zaključku Vlade Srbije, objavljenom u "Službenom glasniku", navodi se da je organima tri nivoa vlasti preporučeno da u oblastima iz svog delokruga, zavisno od nadležnosti, sami preduzmu mere ili predlože vladi donošenje propisa i preduzimanje mera kojim bi se omogućilo ostvarivanje određenih pogodnosti korisnicima penzionerskih kartica koje izdaje Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Pravnim licima u privatnoj i javnoj svojini i preduzetnicima preporučeno je da omoguće ostvarivanje određenih pogodnosti korisnicima penzionerskih kartica koje izdaje RFZO.

U Zaključku se navodi da se ostvarivanje pogodnosti može bliže urediti zaključivanjem pojedinačnih sporazuma o saradnji između navedenih subjekata i RFZO-a.

BloombergAdria.com

- Kako bismo izradili Penzionerske kartice i na što bolji način pripremili mrežu društveno odgovornih pravnih lica i preduzetnika koji će obezbediti posebne popuste za vas, i preduzeli sve aktivnosti kojima se omogućuju dodatne pogodnosti po osnovu dobijenih bodova, sa primenom penzionerskih kartica nove generacije počećemo od jeseni. Do tada ćemo vas blagovremenim i jasnim informacijama pripremiti da na što efikasniji način iskoristite pogodnosti koje će vam, sigurni smo, značajno poboljšati materijalni standard.

BloombergAdria.com

 

Ministar finansija Siniša Mali ranije je najavio da će prijave penzionera zainteresovanih za penzionerske kartice početi 15. marta i dodao da na nju ima pravo 1,65 miliona građana.

Istakao je i da je reč o "novoj generaciji" penzionerskih kartica, koje će biti značajno unapređene u odnosu na postojeće koje sada izdaje PIO fond, jer će nove kartice nuditi mnogo više pogodnosti.

BloombergAdria.com

 

Podsetimo, korišćenje "penzionerskih kartica" biće omogućeno penzionerima od 1. oktobra, a zahvaljujući njima imaće pravo na brojne pogodnosti, prvenstveno na popuste u radnjama i kod plaćanja računa.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".