Izvor:Foto: J.J.

PRODAO KONJE DA IH PREHRANI: U požaru poginuli brat i sestra

Izvor: Nportal

08.03.2023.

07:57

BRAT i sestra S. I. (2) i D. I. (3) nastradali su u požaru koji je juče ujutru izbio u kući u Ulici Uska u selu Stara Moravica kod Bačke Topole.

Prema prvim informacijama, vatrenu stihiju je izazvao žar koji je ispao iz peći, nakon čega je zapalio ćebe, pa krevet na kom su bili mališani.

U trenutku tragedije u kući su bila još dva starija deteta, koja je otac mališana Danilo I. uspeo da spasi, izbacivši ih kroz prozor iz zapaljenog, trošnog objekta. Još četvoro dece iz ove porodice je u trenutku tragedije bilo u školi, dok je njihova majka Pamela K. bila u prodavnici.

Komšije kažu da su oko osam sati ujutru osetili miris paljevine, a zatim su čuli vrisku dece.

- Dotrčao sam do Danilove kuće, on je bio u dvorištu kad je video da kulja dim kroz prozor, pa je brzo utrčao u kuću, zgrabio dvoje dece i izbacio ih napolje kroz prozor. Onda je utrčao u sobu u kojoj je bilo još dvoje dece, ali bilo je kasno. Plamen je već bio zahvatio celu sobu, ubrzo se i plafon obrušio - ispričao je komšija.

BloombergAdria.com

 

Komšinica iz druge kuće napominje da su vatrogasci brzo stigli i odmah počeli da gase požar.

- Danilo je plakao, govorio je da mu nema dece. U tom trenutku je u dvorište utrčala i Pamela, njegova žena. Kada ga je videla, počela je i ona da vrišti i zapomaže. Kad je požar ugašen, u kuću su prvi ušli vatrogasci. Jedan od njih se ubrzo vratio, prišao Danilu i Pameli i saopštio im da su im dva deteta nastradala - kazala je komšinica, i dodala:

BloombergAdria.com

 

- Ne znam kako će preboleti tu tragediju, Danilo i Pamela su siromašni, ali su se trudili da deci pruže koliko mogu...

Dok je trajao uviđaj, roditelji poginule dece ćutke su sedeli prekoputa kuće i gledali u ogaravljeni prozor sobe u kojoj su im nastradali sin i ćerka. Danilo je u jednom trenutku, jedva zadržavajući suze, rekao: "Juče sam prodao dva konja da deci kupim da jedu. Sada, umesto da mi budu sita, ja ću da im spremam sahranu."

BloombergAdria.com

 

Inače, Centar za socijalni rad potvrdio je da je ova desetočlana porodica već 13 godina korisnik socijalne pomoći i da su kuću u kojoj se desila tragedija dobili na korišćenje kao materijalno ugroženi. Napomenuli su i da ranije u ovoj porodici nije bilo prijava za nasilje ili zanemarivanje.

Pazar i dalje oplakuje četvoro mališana

Novi Pazar i dalje oplakuje četvoro dece, uzrasta od šest meseci do pet godina, koji su u nedelju nastradali u požaru u tom gradu. Otac stradale dece, Egipćanin Abdulrahim Atija, i dalje je u teškom stanju, a njegova braća su juče došla u Srbiju kako bi bili uz njega.

Oni su apelovali na sve ljude dobre volje da Abdulrahimu doniraju kožu i krv. Majka mališana, Amra Koč, koja je zadobila samo lakše povrede u požaru, prekjuče je prebačena u psihijatrijsku kliniku "Laza Lazarević" u Beogradu, pošto je u teškom psihičkom stanju.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

(Informer)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".