Izvor:Foto: Profimedia/Printskrin Jutjub

NAPRAVIO SKANDAL: Pevačica pevala Titu i njegovom sinu

Izvor: Nportal

08.03.2023.

19:05

KADA je bila mlada imala je tu čast da peva predsedniku Jugoslavije, Josipu Brozu Titu.

Čuvena pevačica Divna Kostić, otvorila je muzička vrata talentovanoj pevačici iz Berana Latifi Kujović Nafiji. Latifa je bila izuzetno lepa, a glas čaroban. Međutim, tokom godina, život joj je zadao brojne udarce: 

- Ona me je povukla da pevam. Punih 30 godina sam pevala i živela po hotelima. Nema grada u bivšoj Jugi u kom nisam nastupala. Pevala sam i u Trstu, onu staru ‘Sejdefu majka buđaše’. Kakvo je to bilo vreme, kakvi ljudi. Ovo je danas sve je… Kakva muzika, takva i država, govorila je Nafija.

“Kraljica”, kako su je zvali, umrla je u bedi i siromaštvu, a poslednjih godina života prodavala je svoju iznošenu garderobu. Kako je sama pevačica isticala, zarađivala je mnogo novca, ali nije umela da štedi.

BloombergAdria.com

 

- Da nisam bila pametna i nastupala preko beogradske ‘Estrade’, danas ne bih imala ni za hleb i vodu”, pričala je svojevremeno popularna Nafija, šćućurena od hladnoće.

- Nekada su dolazili ‘bujeri’ da me slušaju, a danas me se niko i ne seća. Eto, obećali su i šporet da mi poklone, ali su izgleda zaboravili. govorila je ona.

Latifa je svojevremeno sa javnošću podelila i iskustvo kada je pevala Josipu Brozu Titu.

- Pevala sam Titu i Žarku, Titovom sinu. Napravio je skandal. Došla policija i pokupila ga”, govorila je Nafija i dodala da ju je pratio bezbroj puta muzičar Ismet Alajbegović Šerbo. A on nije svirao bilo kome.

Tokom dugogodišnje karijere Latifa je ostvarila prijateljstva sa mnogim političarima, a među njima i sa nekadašnjim predsednikom Crne Gore, Blažom Jovanovićem.

- Dok je majka bila živa, stizali su nam paketi i od Blaža Jovanovića, govorila je sa setom Nafija, kojoj su u ratu poginula oba brata.

- Još dva brata su mi umrla od ranjavanja, a sada treba na izbore da idem bosa. Vala, bosa neću ići, uz osmeh je pričala dostojanstveno kao i što je bila tokom života.

Nafija je pevala u skoro svakom velikom gradu, a svojevremeno je otkrila gde je najbolja publika.

- Vojvođani su super, samo đe nema Crnogoraca i Hercegovaca da se potuku, rekla je ona.

Latifa Kujović Nafija umrla je 2015. u Beranama a sahranjena je na muslimanskom groblju na Jasikovcu.

(Alo)

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".