Izvor:Foto: establishedtitles.com, Vikipedija

KAKO POSTATI LORD? Jeftino do prestižne titule

Izvor: Nportal

16.03.2023.

18:29

TITULA Lord se u Ujedinjenom Kraljevstvu koristi od 1066. godine kada je Vilijam Osvajač podelio zemlju lojalnim Baronima.

Danas ova titula gubi na značaju, s obzirom da Velika Britanija više nije feudalno društvo, međutim, ova titula se i dalje može dobiti.

Postoje tri načina kako doći do ove titule moćnog imena:

  • Kroz brak, odnosno udajom ili ženidbom sa nosiocem titule i tako je kroz nasledstvo dobiti.
  • Kroz mandat u Kući Lordova, gornjem domu Britanskog parlamenta, što je moguće kroz nominaciju premijera i odobrenje monarha.
  • Kupovinom titule, odnosno zemlje koja bi tu titulu donela budućem nosiocu.
  • Kupovina zemlje može biti izuzetno skupa, međutim, sajt establishedtitles.com je došao do jeftinijeg rešenja. Oni obezbeđuju titulu za zainteresovane kroz kupovinu manjeg dele zemlje.

    BloombergAdria.com

     

    Primarni cilj ove akcije je zaštita šuma u Škotskoj. Paket uključuje zemlju koja se kreće od desetine metra kvadratnog pa sve do 2 metra kvadratna i sertifikat.

    Budući lord i buduća lejdi

    Najmanja veličina koju možete kupiti je veličine desetine metra kvadratnog i košta 50 dolara. Ukoliko želite da odštampate sertifikat, to će koštati dodatnih 30 dolara, a ukoliko želite da taj sertifikat uramite, to će koštati dodatnih 59 dolara.

    BloombergAdria.com

     

    Ukoliko ste zainteresovani za veći komad zemlje, onda je potrebno da izdvojite još 160 dolara za pola metra kvadratna, odnosno 300 dolara za 1 metar kvadratni. Ista je cena nezavisno od pola.

    Pogodnosti za parove

    Parovi imaju veće pogodnost, odnosno, cena dve titule košta skoro 90 dolara bez štampanja i uramljivanja sertifikata. Ukoliko, ipak, želite tu opciju, cena je ista - 30 dolara za štampanje i 59 za uramljivanje.

    BloombergAdria.com

     

    Osnovni paket za parove uključuje dve desetine metra kvadratnog, a metar kvadratni košta 270 dolara dok će dva metra kvadratnih koštati dodatnih 305 dolara.

    Šta sve uključuju paketi?

    Prvenstveno uključuju zemlju za koju se opredelite kao i personalizovani sertifikat u elektronskoj verziji ili štampanoj, ukoliko se za nju odlučite.

    BloombergAdria.com

     

    Takođe, dobićete jedinstveni broj parčeta zemlje. Na vašoj zemlji će se nalaziti posađeno drvo, čime ova organizacija ispunjava svoj primarni cilj.

    Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

    Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".