Izvor:Foto: AP

NAĐENA OLUPINA NESTALOG HELIKOPTERA: Strahuju da nema živih

Izvor: Nportal

07.04.2023.

08:44

SPASIOCI u Japanu pronašli su olupinu za koju se veruje da je ostatak japanskog vojnog helikoptera koji je juče nestao u okolini ostrva Mijakođima, i koji je nosio deset ljudi, među kojima je bio general kopnene vojske.

Japanski zvaničnici saopštili su da su pronađeni neiskorišćeni čamac za spasavanje, vrata i još neki delovi za koje se veruje da su ostaci japanskog vojnog helikoptera "blek hok" koji je nosio 10 članova posade, za koji se veruje da se srušio u more.

Ministar odbrane Jasukazu Hamada, koji se, kako navodi Rojters, suzdržavao da ne zaplače pred novinarima, rekao je da nijedan od članova posade nije pronađen danas tokom potrage.

BloombergAdria.com

 

Rekao je da je doživeo nesreću vrlo ozbiljno i da će preduzeti sve mere da za bezbednu misiju spasavanja.

- Učinićemo sve da spasimo 10 ljudi koji se i dalje vode kao nestali, nastavljamo da sakupljamo informacije o obimu štete - rekao je Hamada.

Vojni helikopter UH-60 "crni jastreb" američke proizvodnje nestao je juče s radara u okolini južnog japanskog ostrva Mijakođima.

U letelici se nalazilo deset osoba, među kojima i general kopnene vojske Juići Sakamoto, komandir Osme divizije japanskih oružanih snaga.

Nestao je desetak minuta nakon poletanja sa ostrva Mijako i pretpostavlja se da se srušio u vodu, u oblasti koja je oko 1.800 kilometara jugozapadno od Tokija.

(Rojters)