Izvor:Foto: Društvene mreže

KRENUO DA POMOGNE DEDI: Aleksandar poginuo kod Smed. Palanke

Izvor: Nportal

10.04.2023.

09:18

U SAOBRAĆAJNOJ nesreći koja se dogodila juče oko podneva na izlazu iz Smederevske Palanke, poginuo je tinejdžer Aleksandar S. (18).

Prema pisanju medija, poginuli Aleksandar S., koji je imao probnu vozačku dozvolu, izgubio je kontrolu nad "sitroenom" i sudario se sa automobilom "fijat stilo" u kom su bili otac i sin.

U pitanju je bio direktan sudar, a mladić je prelazio u traku kojom je išao "fijat". On je preminuo na licu mesta.

Muškarac (48) koji je bio za volanom "fijata" je teško povređen i zadobio je prelom noge, dok je njegov sin pretrpeo lakše telesne povrede i u stanju šoka je zbog svega što se desilo.

- Oni su odmah prevezeni u bolnicu u Smederevskoj Palanci, a policija utvrđuje tačne okolnosti događaja. Za sada je na osnovu tragova na putu ustanovljeno samo da je mladić prešao u suprotnu traku i tako naleteo na vozilo u kojem su bili otac i sin - kaže izvor Kurira.

Prema pisanju Kurira, Aleksandar je krenuo iz kuće svog strica da pomogne dedi na selu. 

- On je bio kod svog strica ovde u Palanci i rekao mu je da ide do dede na selo nešto da mu pomogne, ali kod dede se nikada nije pojavio. Tada smo čuli šta se desilo i odmah svatili o kome je reč. Porodica je slomljena - kaže komšija za Kurir.

Prema njegovim rečima, cela nesreća je misterija jer je Aleksandar potpuno izgubio kontroli nad vozilom, a nije udario ni u bankinu, niti je utvrđeno da mu je nešto na putu smetalo.

- Muškarac koji je išao u suprotnom smeru je kočio sigurno 100 metara, verovatno je mislio da će se Aleksandar vratiti u svoju traku, ali je došlo do direktnog sudara i Aleksandar je preminuo na mestu - kaže komšija.

Bio je mlad, talentovan fudbaler

Kako piše Sport026, Aleksandar je bio mlad, talentovan fudbaler i futsaler, a igrao je za fudsal klub Partenon i fudbalski tim Jasenica, klubove iz Smederevske Palanke.

Sa nepunih osamnaest godina, bio je izuzetno perspektivan i kvalitetan sportista, omiljen među saigračima i trenerima, koji su isticali njegovo ponašanje za primer, vaspitanje, dobrotu i drugarstvo. Tek je trebalo da pokaže sve svoje vrline i postane uspešan čovek i sportista.

BloombergAdria.com

 

Igrao je fudbal za Jasenicu 2017 u mlađim kategorijama, bio jedan od stožera ekipe u Podunavskoj okružnoj ligi omladinaca, a od decembra prošle godine je registrovan i za KMF Partenon, kao član tima u Futsal ligi Zapadne Srbije. I tu je ostavio dubok trag.

Velika tragedija je duboko potresla sportsku Smederevsku Palanku, a Aleksandar S. ostaće upamćen kao mlad čovek, fudbaler i futsaler za primer i zauvek u sećanju njegovih drugova, saigrača, trenera i čitave gradske javnosti.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".