Izvor:Foto: MUP, Jutjub printskrin/MUP

KO SU UHAPŠENI: Angažovani za Zvicera i DŽonija sa Vračara

Izvor: Nportal

19.04.2023.

11:23

U JUČERAŠNJOJ akciji MUP-a i BIA, kako "Novosti" saznaju, uhapšeni su Predrag P. (27), Danilo T. (29), Dejan R. (27), Bogdan D. (29), Aleksandra Č. (29), Ognjen D.

Sumnja se da su angažovali ubice iz Kraljeva za potrebe Radoja Zvicera i Nikole Vuševića, koji su naručioci ubistava.

Kraljevo regrutni centar za ubice

Kriminalna grupa Nikole Vuševića, poznatija kao "vračarci", ali i Veljko Belivuk i Marko Miljković, upravo su u Kraljevu imali ljude, koji su za njih angažovali ubice, spremne da za nekoliko hiljada evra i nešto kokaina okrvave ruke.

BloombergAdria.com

 

Tako je pre mesec dana uhapšen Luka V. (26), koji se dovodi u vezu sa likvidacijom Ranka Radoševića na benzinskoj pumpi u Rušnju. Stefanu M. (23) lisice su stavljene pre godinu dana zbog sumnje da je na Novom Beogradu ubio Luku Žižića, ali i Nikolu Zečevića Zeku 2021. u Kragujevcu.

BloombergAdria.com

 

"Najpoznatiji" među pucačima iz Kraljeva je Lazar Ilić, koji je oktobra 2020. u garaži u TC "Ušće" na Novom Beogradu ubio Aleksandra Šarca.

BloombergAdria.com

 

Uhapšeno više od 70 osoba

Podsetimo, više od 600 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom i Evropolom i Tužilaštvom za organizovani kriminal u opsežnoj regionalnoj akciji uhapsili su više od 70 osoba, među kojima i članove dve organizovane kriminalne grupe, izvršili pretres na 80 lokacija i zaplenili veću sumu novca, više desetina luksuznih automobila, veću količinu oružja i municije, više kilograma narkotika i zlata.

Osumnjičeni se terete da su izvršili krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet eksplozivnih materija, teška krađa, udruživanje radi vršenja krivičnih dela i teško ubistvo u pokušaju.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".