Izvor:Foto:N. Fifić, N.Skenderija, Zoran Jovanović Mačak

DRAMA UŠLA U 13. SAT: Veterničanin preti da će se razneti

Izvor: Nportal

20.04.2023.

08:23

VETERNIČANIN M. R. već 13 sati nalazi se zatvoren u radionici-garaži u Ulica Katice Rajčić u Veterniku preteći da će aktivirati bombu.

Policija je proteklih sati pregovarala sa njim kako bi odložio oružje.

Ulica je zatvorena.

Tokom cele noći dežuralo je nekoliko ekipa policije, kao i Hitna pomoć i vatrogasci. U međuvremenu je kako mediji saznaju, došlo i do smene policije.

Prema nezvaničnim informacijma, M.R. preti samoubistvom zbog neraščišćenih imovinskih odnosa.

Navodno, reč je o imućanom čoveku starosti oko 55 godina. Celog života radio je u Nemačkoj, a nedavno je navodno ostao bez velike količine novca. Kruže priče da je novac pozajmio jednom prijatelju, koji sad pare ne želi da mu vrati.

BloombergAdria.com

 

Prema nezvaničnim saznanjima novac je dao bez priznanice i ikakvog potpisa i sada ima problem da pozajmljeni novac dobije natrag. Sumnja se da se upravo zbog toga odlučio na ovako dramatičan potez.

Komšije nam kažu da u kući preko puta imanja na kom se odvija drama živi majka nesrećnog čoveka.

- Majka živi u kući prekoputa ovog placa. Znamo da je radio u Nemačkoj čitav vek i da se razveo pre nekoliko godina. Pričalo se da je hteo da pokrene biznis sa prodajom automobila, to je ono što znamo - rekle su komšije.

BloombergAdria.com

 

Policija je još pre nekoliko sati blokirala ulaz u ulicu i u ovom trenutku nije poznato da li su pregovarački timovi uspeli da stupe u kontakt sa muškarcem.

SOS telefon za prevenciju samoubistva

Nacionalna SOS linija za prevenciju samoubistva dostupna je 24 sata dnevno. Ona je deo projekta Ministarstva zdravlja i Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević".

Na raspolaganju je tim edukovanih profesionalaca iz domena mentalnog zdravlja, koji pružanjem podrške i pomoći, savetima i intervencijom u kriznim situacijama rade na prevenciji samoubistva.

BloombergAdria.com

 

Oni kojima je neophodna pomoć mogu da pozovu na broj 0800/309-309, opcija 1.

Prema poslednjem preseku Republičkog zavoda za statistiku, tokom 2020. godine samoubistvo je izvršilo 895 osoba.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".