Izvor:Foto: ATA images/Printskrin/Jutjub/Eurovision Song Contest

SANJAO SAM MASAKR: Slovenci na Evrosongu poslali poruku

Izvor: Nportal

08.05.2023.

19:40

OVOGODIŠNJI predstavnici Slovenije na Evroviziji, skrhkani su bolom zbog tragičnih događaja koji su pogodili Srbiju.

Sloveniju će ove godine predstavljati grupa "Joker Out" koju čini grupa mladića. Oni su se juče pojavili na nastupu u Liverpulu i dali izjavu na novinarskoj konferenciji: 

Na samom startu intervjua oni su otkrili da im prija što su jedni od favorita za dalji prolazak i pobedu. 

- Hvala vam, lepo je to čuti. Nešto radimo dobro izgleda, sad ove godine prvi put imamo polufinale bez žirija, tako da zavisimo samo od glasova publike - istakli su na samom početku.

BloombergAdria.com

 

- Većina država ima barem velike dijaspore, Slovenija nema veliku dijasporu i eto nemamo ni komšije u svom polufinalu, tako da... Usrećuje nas da smo grupa koja se smatra za neprolaznike u finale, ovo vreme pre Evrovizije bila bi nam neka muka - nadovezali su se.

Mladi muzičar je izjavio da je noć pre druge tragedije sanjao da će se dogoditi: 

- Tu smo sad na Evroviziji i moramo da budemo srećni i zadovoljni, dajemo intervjuue i smejemo se. Moram da vam priznam da sam pratio dešavanja u Srbiji, i da me konkretno pogodilo, nije mi bilo lako. Noć pre drugog napada, ne znam zašto sanjao sam da se desilo drugo masovno ubistvo, i kad sam se probudio prva vest je bila to tako da me baš onako preseklo. To je bio dan naše druge vežbe i nije nam baš bilo lako - sa ogromnom tugom su izjavili i poručili mlađoj generaciji:

BloombergAdria.com

 

- Mislim da naša pesma govori tačno o tome, živimo u jednom ludom svetu gde smo svaki dan sve više i više okruženi, i lažnim informacija i informacijama koje nisu prave za zdrav mozak. Nagovaramo mlade da se druže međusobno, da se ne boje da pokazuju ljubav, neka pričaju o svemu o svojim problemima. 

(Blic)