Izvor:Foto: D. Milovanović, N. Skenderija

Hteli po njoj da nazovu školu, Kobiljski se oglasio

Izvor: Nportal

10.05.2023.

11:26

PREGOLEMA tuga zbog tragično preminulih u masakru koji se desio u sredu u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar".

Dečak K. K. (13) je iz vatrenog oružja ubio osmoro đaka i jednog člana obezbeđenja, dok je još šestoro dece i nastavnicu ranio.

U masakru kakav se ne pamti na ovdašnjim prostorima stradala je i ćerka poznatog srpskog odbojkaškog trenera Dragana Kobiljskog. 

E. K. je pokušala da spreči dečaka koji je pucao, ustala je i stala ispred njega u nadi da će moći da ga urazumi, ali joj to nije pošlo za rukom, te je tragično skončala.

BloombergAdria.com

Zbog toga se na društvenim mrežama neretko spominje kako bi neka od škola u Srbiji trebala da ponese njeno ime, a ti komentari i isticanje ubijene devojčice došli su i do njenog oca koji se na tu temu oglasio na Fejsbuku i porrčio:

- Poštovani, cenimo Vašu želju da se iz ovakve tragedije ponese makar poruka osvešćenja ljudima i društvu da se vrate pravim vrednostima i stane na put zlu oko nas. Mi smo skromni ljudi koji samo žele da tihuju svoju bol. Nama ne prija, niti se slažemo sa pominjanjem našeg deteta više u odnosu na ostalu tragično stradalu i teško povređenu decu, jer su sve to predivna bića, a roditeljski, bratski i sestrinski bol isti u svim ožalošćenim porodicama - napisao je Kobiljski.