Izvor:Foto: Jutjub printsrin/RTS, Arhiv Novosti

Znate li šta je po obrazovanju voditeljka Marija Veljković?

Izvor: Nportal

14.05.2023.

11:24

MARIJA Veljković koja se danas bavi voditeljskim poslom, oprobala je sreću na Fakultetu dramskih umetnosti

Mnogi ne znaju da je popularna voditeljka završili glumu na akademiji umetnosti BK univerziteta.

Upisavši akademiju, susrela se sa problemom zbog svog izvornog dijalekta i lošeg akcentovanja. S obzirom na svoju želju da bude glumica, za pomoć se obratila Milki Canić, koja joj je u velikoj meri pomogla da savlada te poteškoće.

Debitantsku ulogu na televiziji dobila je u seriji M(j)ešoviti brak, gde se 2003. godine pojavila kao epizodna glumica. Ostvarila je i manje uloge u serijama "Vojna akademija" i "Lako je Raletu".

Inače, mnogo pre uspešne karijere i "Slagalice", Marija Veljković je bila cimerka sa glumicom Bojanom Ordinačev.

Studentski život glumaca uvek krije zanimljive priče, od onih ko je bio s kim na klasi, do studentskih ljubavi pa preko cimerskih dogovodvština. Dve cimerke po upisivanju fakulteta su bile Bojana Ordinačev i Marija Veljković koju danas znamo više po voditeljskom radu.

Bojana Ordinačev je došla iz Novog Sada, a Marija Veljković iz Zaječara, kako bi oprobale sreću na Fakultetu dramskih umetnosti.

BloombergAdria.com

- Kad sam izašla na prijemni u Novom Sadu, kod Petra Banićevića, on me je, čim je video fotografije koje sam donela uz prijavu, pitao: "A zašto vi ne biste pokušali da se bavite menekenstvom?”. "Molim?", odgovorila sam, "Videćete vi! Doviđenja!", i samo izašla napolje - rekla je Bojana i dodala:

- Drugi put sam prošla u uži izbor kod Bore Draškovića, ali nisam prošla dalje. I onda mi je Marija Veljković, s kojom sam tad živela i koja je potpuno isto prošla na prijemnom, rekla da je čula da treba da se oformi eksperimentalna klasa na BK akademiji i obe smo primljene.

Bojana je imala ideju da nakon zavšenog fakulteta se vrati u Novi Sad, ali život je imao drugačije planove, pa je ostala da živi i posle studija u glavnom gradu.

#VIP #Marija Veljković #voditeljka Marija Veljković #Bojana Ordinačev #Marija Veljković obrazovanje