Izvor:Foto: Fejsbuk printskrin

ŠTA STE PRVO UGLEDALI? Test otkriva važnju stvar o vama

Izvor: Nportal

28.05.2023.

12:26

OPTIČKE iluzije su neverovatne. Neke mogu da nam kažu da li nam je dominantna leva ili desna strana mozga, dok druge mogu da otkriju kako se stvarno osećamo.

Mozak je podeljen na dve polovine, ali jedna strana je uvek dominantnija.

Svako može da otkrije svoju jednim zabavnim i kratkim testom.

Ispod se nalazi crno-bela ilustracija, a vaš zadatak je da je pogledate, a u nastavku teksta ćete pronaći pojam koji ste prvi ugledali, kao i tumačenje.

BloombergAdria.com

 

Muškarac - desna strana je dominantnija

Kada razmišljate o nečemu, najpre prvo donosite zaključak, a zatim pronalazite razloge koji potkrepljuju vaš zaključak. Budući da su vam potrebne samo neophodne informacije, vaš način razmišljanja je vrlo brz u poređenju sa drugima. Ova vrsta razmišljanja je sjajna jer ste u mogućnosti da pogledate prošle informacije koje ne dovode nužno do bržih zaključaka.

Žena - leva strana je dominantnija

Vi uvek prikupite sve činjenice pre nego što dođete do bilo kakvog zaključka. To je vrlo fleksibilan i slobodan način razmišljanja, jer kada imate sve činjenice, to vam omogućuje da sagledate situaciju iz svih različitih uglova. Vrlo ste kreativni i imate sposobnost suočavanja sa situacijama koje se trenutno menjaju. Imate moć izvlačenja zaključaka iz vrtoglavog niza misli.