Izvor:Foto: Jutjub printskrin/Arhiva Novosti

OBOŽAVAO ZVEZDU: Ovako je Rokvić govorio o velikom klubu

Izvor: Nportal

06.11.2021.

12:31

U 68. godini života preminuo je Marinko Rokvić u Beogradu posle teške borbe sa bakterijom.

Marinko Rokvić je voleo Crvenu zvezdu, kako je sam svedočio, a bio je i kandidat za člana Skupštine kluba iz LJutice Bogdana.

BloombergAdria.com

 

''Za Zvezdu sam počeo da navijam kao klinac od pet, šest godina. Imao sam brata od strica koji je navijao za Partizan i čitav život smo bili rivali na tom polju. Davni su to dani kada sam zavoleo Zvezdu, bilo je to vreme Dragana DŽajića'', govorio je Rokvić.

Nije prestao da prati, a imao je miljenike u sadašnjem sastavu.

''Tih 70-ih i 80-ih godina nije bilo utakmice da Zvezda igra, a da nisam bio na stadionu, pogotovo na međunarodnim utakmicama. I danas redovno pratim mečeve i imam miljenike među fudbalerima. To su Katai, fenomenalan igrač, Ivanić, pa Borjan, koji je Zvezdu uveo u Ligu šampiona i to u ovako teškim uslovima kakvi su u našem fudbalu. Izvrstan momak'', poručio je tada.

Oči u oči sa Piksijem

Voleo je da igra fudbal, delio je teren sa Kuletom Aćimovićem, Boškom Đurovskim, Pižonom, a našao se oči u oči i sa Draganom Stojkovićem.

''Igrao sam protiv Piksija u balonu pre 15 godina. To je bilo zanimljivo videti, kod njega lopta, a ja ne smem ni da priđem da ga napadnem jer znam da ću ispasti smešan.

Sa one strane Topčiderskog brda

Imao je poštovanja i prema komšijama iz Humske, navodeći da među onima sa druge strane ima i legendi koji umeju da zapevaju.

''Igrao sam i sa Savom Miloševićem, fantastičan fudbaler, ali i pevač. Umeo je tako da zapeva neke moje pesme kojih se više ni ja ne sećam. Odlično mu to ide'', prisetio se Rokvić.