Izvor:Foto: RTS printskrin, Vikipedija

ISTINA - ZAPUCAO U BIH ZBOG ŠKOLE: Kako je nastao lik Jareta

Izvor: Nportal

31.05.2023.

16:32

IAKO su pred kamerama bili veličanstven tandem, zabavljajući generacije gledalaca u legendarnoj seriji "Kamiondžije", poznato je Pavle Vuisić i Miodrag Petrović Čkalja u stvarnom životu nisu se dobro slagali, a to je samo jedna od brojnih zanimljivosti koja prati ovu legendarnu seriju.

Serija prati avanture Paje i Jareta, dvojice iskrenih i dobrih vozača kamiona i partnera u poslovanju. Susreću razne ljude dok se voze na cesti, što se uglavnom čini lošim za njih, ali na kraju je to prijateljstvo koje spasi dan, međutim poznato je da se u stvarnom životu ova dva velika glumca, Pavle Vuisić i Miodrag Petrović Čkalja nisu dobro slagali.

U svojoj knjizi "Urbane legende", novinar Nebojša Vuković navodi da su njih dvojica čak otvoreno mrzeli, pa čak i umrli u zavadi.

- Prema mojim sabesednicima, Paju je izluđivala Čkaljina iskvarenost, nadmenost i sklonost ka intrigama kojima je navodno bio više nego sklon. Kako je vreme prolazilo njihova netrpeljivost se samo uvećavala, pa su posle ultra popularnih "Kamiondžija", odbijali da se pojave u istoj glumačkoj podeli i po cenu da se odreknu astronomskih honorara. A priča se da su njih dvojica po ulozi, u ta vremena šarenog socijalizma, mogli da kasiraju čak po dva ganc nova automobila. To tada sebi nisu mogli da priušte ni ozbiljni partijski moćnici, a kamoli predsednici opština. To je bilo nezamislivo odbiti, a pogotovo tek iz čistog kaprica - piše Vuković.

BloombergAdria.com

Malo je poznato i da je Gordan Mihić  scenario za "Kamiondžije" napisao po delimično istinitim događajima. On je jednom upoznao čoveka koji je bio vozač i morao je vanredno da polaže neke predmete u školi. To nije mogao u mestu u kojem je živeo pa je otišao u Bosnu i tamo je završio školu.

BloombergAdria.com

Kako bi što bolje napisao scenario Mihić je razgovarao sa vozačima kamiona da bi imao što više informacija.

Podsetimo, zbog velike popularnosti serije snimani su nastavci: film "Paja i Jare" 1973, televizijska serija "Kamiondžije opet voze" 1983. i film "Kamiondžije ponovo voze" 1984. godine. Trenutno se eimituje i serija "Kamiondžije d. o. o." koja predstavlja omaž staroj seriji.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".