Izvor:Foto: AP/Vikipedija

LIČI? Buš postao slikar - uradio Putinov portret (FOTO)

Izvor: Nportal

09.11.2021.

18:05

AMERIČKI predsednici u toku svog mandata zaista se bave isprljujućim poslom i nemaju mnogo slobodnog vremena. Ipak, mnogi od njih pronašli su neke jedinstvene načine za provođenje slobodnog vremena u Beloj kući. Neki su puno čitali i pisali, išli u lov ili ribolov ili igrali golf. DŽordž Buš ostao je upamćen po svojoj strasti za slikarstvom, a među brojnim dela posebno se izdvaja njegov portret Vladimira Putina.

Tokom svoje političke karijere bivši američki predsednik DŽordž Buš slobodno vreme je koristio za slikanje. U jednom od intervjua rekao je sklonost ka umetnošću oktrio uz pomoć svoje ćerke koja je slikarka.

NJegova lična kolekcija u Teksasu broji preko 30 portreta slikanih tehnikom ulja na platnu. Likovni Kritičari ističu da se njegovi portreti sverskih lidera uglavnom zasnivaju na pretragama Gugl slika.

BloombergAdria.com

Jedan od radova koji posebno bude pažnju i ineresovanje javnosti je portret ruskog predsednika Vladimira Putina, naslikanog sa strogim licem.

BloombergAdria.com

- Vladimir je osoba koja je na mnogo načina gledala Ameriku kao na neprijelja - rekao je na jednoj od izložbi.

Po sopstvenom priznanju, Buš je istakao da ga je veoma dobro upoznao. Portret Putina nastao je u trenucima ruske aneksije Krima. 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".