Izvor:Foto: Jutjub printskrin

PAO SA 68. SPRATA: Proslavio se penjanjem, tako je i stradao

Izvor: Nportal

31.07.2023.

13:42

FRANCUSKI avanturista Remi Lusidi, na društvenim mrežama znan kao Remi Enigma koji se proslavio penjanjem na najviše zgrade sveta, poginuo je nakon što je pao s jedne takve.

Lucidi je stradao pavši sa 68. sprata stambenog nebodera Tregunter Tauer u Hong Kongu, piše Dejli Mejl.

Umro je na licu jesta.

Lokalna policija objavila je da je Lusidi došao u zgradu oko 18 sati rekavši radnicima obezbeđenja da ide u posetu prijatelju koji živi na 40. spratu. Jedan je pokušao da ga zadrži do dolaska policije nakon što je navodni Lusidijev prijatelj rekao da ne očekuje nikakvu posetu i da ne poznaje Lusidija. No, ovaj je do tada već uspeo da uđe u lift.

Izašao je na 49. spratu i odatle je nastavio da se penje merdevinama do vrha zgrade. Na silu je otvorio zaključana vrata koja vode na krov. Policija tvrdi da je poslednji put viđen živ u 19.38 sati, kada je pokucao na prozor jednog penthausa. Videla ga je kućna pomoćnica i odmah pozvala policiju. No, bilo je kasno. Lusidi je pao i poginuo.

Navodno je, prema nekim tvrdnjama, Lusidi "zapeo" kod tog penthausa i kucao na prozor tražeći pomoć. Još nije službeno objavljeno šta je prethodilo Lusidijevom padu. Na mestu nesreće policajci su pronašli njegovu kameru sa mnoštvom snimaka njegovih uspona na visoke zgrade.