Izvor:Foto: N. Živanović, Profimedia, Jutjub printskrin/Flag Nation, M. Anđela

BIZARAN PREDLOG: Obratio mi se na srpskom nasred auto-puta

Izvor: Nportal

01.08.2023.

20:54

NA FEJSBUK grupi "Grčka info" jedan putnik podelio je svoje iskustvo sa auto-puta kroz Makedoniju. On je opisao neobičnu situaciju koja se odigrala na naplatnim rampama. Imao je kratak razgovor sa muškarcem, koji mu se obratio na srpskom.

- Na prvoj naplatnoj rampi stanemo u paraleli i na "našem" jeziku, čovek u svojim 50-im, komentariše kako smo dobro prošli na granici i da je ranije bio haos. Nastavljamo dalje, kada u jednom trenutku staje u zaustavnoj traci i maše mi rukom da usporim.

- Stajem pored njega, spuštam prozor i čovek mi predlaže da siđemo sa auto-puta i da ga pratim, jer zna kako da zaobiđe naredne dve naplatne rampe. LJubazno mu se zahvaljujem, odbijam njegov predlog i nastavljam dalje. Pri tome, uredno ga srećem na narednim naplatnim rampama. Što bi legendarni Lane Gutović rekao: 'Ne znam zašto sam vam ovo ispričao, ali ne može da škodi, a nekome može možda i da koristi'" - naveo je korisnik Fejsbuka.

U komentaru na ovu objavu, mnogi su se javili da ponude objašnjenje.

BloombergAdria.com

 

- Na tu foru pljačkaju već više od 10 godina - napisao je jedan.

- Ne zaustavljaš se nikad na auto-putu kad ti neko maše da popriča sa tobom.

Neki su komentarisali i situaciju sa radarima, te da je to način da se pobegne od kazne zbog prekoračenja brzine, ali su drugi govorili da se od radara na taj način ne može "pobeći".