Izvor:Foto: A. Stanković, Profimedia/Ilustracija

DRAMA U GRČKOJ: Dečak (3) se izgubio, Srbin pritekao u pomoć

Izvor: Nportal

14.08.2023.

19:34

DANAS se u popodnevnim časovima u Leptokariji na plaži desila dramatična situacija u kojoj je igrom prilika učestvovao i jedan Srbin.

Naime, idilični letnji dan jednog Srbina na odmoru prekinuo je uznemireni plač trogodišnjeg deteta koje se, kako je čovek naveo, izgubilo. 

- Dete je došlo do nas plačući i tražeći tatu - počeo je svoju ispovest Marko na Fejsbuk stranici Grčka info.

Kako je naveo, on je zajedno sa još jednom ženom i detetom koje se izgubilo pretražio ceo jedan deo plaže, međutim, uz sve napore, nisu uspeli da pronađu roditelje.

- Najgore je bilo što je dete bilo jako uplašeno, nepoverljivo i što nismo uspeli da skontamo koji jezik priča - istakao je čovek vidno potrešen celom situacijom.

U nemogućnosti da pronađu roditelje došli su do jednog bara na plaži, a osoblje ovog kafića im je srdačno i veoma brzo izašlo u susret, uz veliku dozu emaptije. Tu su pozvali policiju koja je takođe ekspresno reagovala i došla. 

BloombergAdria.com

 

- Posle nekog vremena dobili smo informaciju da je majka prijavila nestanak deteta, i da je ubrzo došla po njega - kazao je Marko i dodao da ne želi da osuđuje ženu, jer svakome može da se desi.

- Majka je u suzama tražila dete po plaži, dok je ono mučeno prešlo skoro 800 metara od mesta gde su bili - rekao je čovek, koji je zahvalan što se ova drama ipak srećno završila.

On je uputio savet svim roditeljima da vode računa i motre na svoju decu nonstop, jer se veoma brzo zagube i više vas ne vide.

- Oni se posle uplaše i bude još gore. Još jednom hvala Bogu da se ovo završilo najbolje što je moglo, i da mališan brzo zaboravi ovu neprijatnost.

Ispod objave mnogi su osetili olakšanje što je dete stiglo do svoje majke, ali bilo je i onih koji su zamerali roditeljima što nisu bolje pazili dete jer je svašta moglo da se desi, pogotovu jer je dete veoma malo.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".