Izvor:Foto: FIBA Basketball

SPEKTAKL U POLUFINALU: Poznat rival Srbije u borbi za finale

Izvor: Nportal

06.09.2023.

16:21

KOŠARKAŠKA reprezentacija Srbije igraće u polufinalu Mundobasketa protiv selekcije Kanade koja je slavila protv ekipe Slovenije rezultatom 100:89.

Kanađani su bili bolji rival tokom čitave utakmice, ali treba napomenuti da su sudije imale nekoliko diskutabilnih odluka. Prvo je isključen kanadski bek Dilon Bruks, a manje od minut kasnije i prva zvezda slovenačkog tima Luka Dončić zbog dve tehničke. 

Najzaslužniji za trijumf severnoameričkog tima bio je sjajni
Šaj Gildžos-Aleksander koji je ubacio 31 poen i uhvatio 10 skokova, a druge strane u slovenačkoj ekipi najbolji je bio Luka Dončić koji je do isključenja, 6:37 do kraja utakmice, upisao 26 poena. 

Podsetimo, košarkaši Srbije obezbedili su plasman u polufinale Svetskog prvenstva u košarci fantastičnom utakmicom protiv selekcije Litvanije. "Orlovi" su slavili u tom meču rezultatom 87:68, a ekipu je predvodio raspoloženi Bogdan Bogdanović koji je ubacio 21 poen. 

Kapiten reprezentacije Srbije je pored zapažene napadačke uloge, imao i četiri skoka i tri asistencije. Osim Bogdana, u našoj ekipi dvocifreni su bili i Filip Petrušev (17 poena, šest skokova i dve asistencije) i Stefan Marković koji je ubacio 11 poena. 

BloombergAdria.com

 

Drugi polufinalni par čine SAD i Nemačka, koja je danas slavila u neizvesnoj utakmici protiv Letonije. U ekipi "pancera" najbolji je bio Franc Vagner koji je dao 16 poena uz osam uhvaćenih skokova i tri asistencije. U poraženoj ekipi istakli su se Arturs Žargas koji je postigao 24 poena i Davis Bertans sa četiri poena manje.

Polufinalni dueli su na programu u petak, 8. septembra, u dva termina. Prvi će na teren od 10.45 izaći reprezentacije Srbije i Kanade, dok će u popodnevnom terminu od 14.40 snage odmeriti Amerika i Nemačka. 

Finale je na programu u nedelju, 10. septembra od 14.40 časova, a mi se nadamo da ćemo naše košarkaše gledati u borbi za zlato.

Srbija na Olimpijskim igrama

Pobedom Kanade nad selekcijom Slovenije, Srbija i Nemačka ostale su jedine dve evropske selekcije na Mundobasketu i samim tim ostvarile su direktan plasman na Olimpijske igre koje se sledeće godine održavaju u Parizu.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".