OTKRILA TAJNU: Nikolina podelila recept za vitku liniju
08.09.2023.
07:26
NIKOLINA KOVAČ otkrila je tajnu svog uspeha. Umerene ali kvalitetne hrane zbog koje je uspela da vrati kilažu u normalu a da ne naruši svoje zdravlje.
Nikolina Kovać visoka 178 centimetara sada - tri meseca nakon drugog porođaja ima 64 kilograma. Ona je, kako je ispričala ranije, imala čak 40 kilograma viška.
Pevačica je nakon prve i nakon druge trudnoće isto hranila, ali je ključna razlika između dijeta bila u količini obroka.
"Posle prvog porođaja porcije su bile minimalne i nedovoljne, što je bilo potpuno pogrešno jer najvažnije je smršati, a ostati zdrav". Sada organizmu pruža "sve što mu je potrebno" kako bi obavila sve obaveze pevačice i mame i imala energiju za novi dan.
DORUČAK: sedam kašika ovsenih pahuljica, potopljenih u toploj vodi, dve mandarine, kašičica grožđica.
UŽINA: izblendirana cvekla i šargarepa.
RUČAK: 300 g pilećeg belog mesa sa brokolijem i salatom po želji (najčešće zeleno povrće).
VEČERA: salata sa tunjevinom.
TOP SAVET: "Pijem dosta vode i preferiram brzi hod, jer zbog carskog reza nisam želela da se odmah posvetim jačim treninzima, ali s obzirom da su prošla tri meseca od porođaja, uskoro krećem da intezivnije treniram".
NAJVEĆA KRIZA: "Katkad prekršim dijetu jer mi se jede nešto slatko, ali se već naredni dan vratim na staro. Red, rad i disciplina su, ipak, ključni. Ništa nije slučajno".
NIKOLININ JELOVNIK:
DAN 1
Doručak: ovsena kaša sa jabukom i grožđicama.
Potrebno je: 1⁄3 šolje (30 g) ovsenih pahuljica, 100 ml vode/ biljnog mleka, 1⁄2 jabuke, 15 g grožđica i cimet.
Priprema: ovsene pahuljice prelijte vodom ili biljnim mlekom, dodajte jabuke, grožđice i cimet. Dobro promešajte.
Užina: sok od šargarepe, cvekle i jabuke.
Ručak: 150 g grilovanog pilećeg belog mesa i salata od šargarepe.
Za salatu je potrebno: 1⁄3 kašičice kima, sok od limuna, 1 supena kašika ulja, cimet, aleva paprika, 1,5 šolja rendane šargarepe, korijander ili drugi svež začin (peršun).
Priprema: iseckati povrće, preliti sokom od limuna i uljem. Promešati, dodati začine pa ponovo izmikasti.
Večera: 150 g grilovane ribe ili konzerva tunjevine i salata duga.
Za salatu je potrebno: 1 šargarepa, 1 šolja rukole, 2 šolje zelene salate, 1 supena kašika ulja, 1⁄2 kašike limunovog soka.
Priprema salate: povrće iseći na sitne komade. Dodati u činiju, preliti uljem i limunovim sokom i dobro promešati sastojke.
DAN 2
Doručak: ovsena kaša sa kivijem i orasima.
Potrebno je: 1⁄3 šolje (30 g) ovsenih pahuljica, 100 ml vode/ biljnog mleka, 1 kivi, 15 g grožđica, cimet.
Priprema: iseći kivi na kolutove. Ovsene pahuljice preliti vodom ili biljnim mlekom. Dodati u kašu voće i grožđice. Zasladiti cimetom.
Užina: sok od cvekle, jabuke i pomorandže.
Ručak: 150 g grilovane piletine i salata.
Za salatu je potrebno: 1 šolja kupusa, 1⁄2 šolje šargarepe, 1⁄2 šolje cvekle, 1 supena kašika ulja. Priprema: izrendati povrće i začiniti sa 1 supenom kašikom ulja.
Večera: 200 g grilovane piletine, ribe ili konzerva tunjevine i salata duga.
Potrebno je za salatu: 1 šargarepa, 1 krastavac, 1 šolja crvenog kupusa, 1⁄2 praziluka, 1 šolja zelene salate, 1 supena kašika ulja, 1⁄2 kašike limunovog soka.
Priprema salate: iseckati povrće, staviti u činiju, preliti uljem i limunovim sokom. Promešati i servirati uz piletinu, ribu ili tunjevinu.
DAN 3
Doručak: ovsena kaša sa mandarinama.
Potrebno je: 1⁄3 šolje (30 g) ovsenih pahuljica, 100 ml vode/ biljnog mleka, 2 mandarine, 15 g grožđica, cimet.
Priprema: vodom ili biljnim mlekom preliti ovsene pahuljice. Promešati. Dodati komadiće mandarina i grožđice. Posuti cimetom.
Užina: sok od cvekle, jabuke i grejpa.
Ručak: grilovano povrće (100 g grilovane crvene paprike, 100 g grilovanih tikvica, 100 g plavog patlidžana) sa kockicama belog mesa (200 g), sveža salata po izboru.
Večera: Cezar salata sa tunjevinom.
Za salatu je potrebno: konzerva tunjevine, 2 parčeta ražanog dvopeka, 50 g zelene salate, 100 g paradajza, 100 g paprike, 20 g feta sira, 20 g maslina, 2 kafene kašike ulja, sok od limuna i so.
Priprema: sipati tunjevinu u činiju. Dodati prethodno iseckano povrće, sir i parčiće dvopeka i masline (cele ili iseckane). Začiniti sa 2 kafene kašike ulja, sokom od limuna i soli.
DAN 4
Doručak: ovsena kaša sa jagodama.
Potrebno je: 1⁄3 šolje (30 g) ovsenih pahuljica, 100 ml vode/ biljnog mleka, 1 šolja jagoda, 15 g grožđica, cimet.
Priprema: iseckati jagode na sitne komade. Ovsene pahuljice prelijte vodom ili biljnim mlekom. Dodati voće i grožđice. Na kraju dodati cimet.
Užina: sok od cvekle, jabuke i šargarep.
Ručak: 200 g grilovanog pilećeg belog mesa i zimska salata.
Za salatu je potrebno: 2/3 šolje brokolija, 2/3 šolje karfiola, 20 ml vode, 15 g maslina bez koštica, 2 sušena paradajza, 15 ml limunovog soka, beli luk u prahu, origano, prstohvat šećera, so.
Priprema: svo povrće staviti u činiju. Dodati vodu i limunov sok. Promešati i začiniti.
Večera: hladna salata.
Potrebno je: 2 šolje iseckane zelene salate, 50 g crvenog luka, 1 konzerva tunjevine (komadi u salamuri), 50 g kuvanog kukuruza, 20 g maslina, 30 g feta sira, 1 kafena kašika ulja.
Priprema: dobro promešati tunjevinu i povrće. Dodati masline i feta sir. Preliti uljem. Izmikasati.
DAN 5
Doručak: ovsena kaša sa malinama.
Potrebno je: 1⁄3 šolje (30 g) ovsenih pahuljica, 100 ml vode/ biljnog mleka, 1 šolja malina, 15g grožđica, cimet.
Priprema: promešati pahuljice sa vodom ili biljnim mlekom. Dodati voće, grožđice i posuti cimetom.
Užina: sok od cvekle, jabuke, šargarepe i celera.
Ručak: 150 g pilećeg belog mesa sa brokolijem i sveža salata po izboru.
Potrebno je za glavni obrok: 150 g belog mesa, 1 kafena kašičica ulja, 1.5 šolja brokolija, 50 ml kisele pavlake.
Priprema: meso lagano popržiti na ulju. Kratko prokuvati brokoli pa izblendirati zajedno sa pavlakom. Prilog od brokolija servirati uz meso.
Večera: tuna salata.
Potrebno je: 1,5 šolja miksa zelene salate, rukole, spanaća, 1 konzerva tunjevine, 100 g crvene slatke paprike, 100 g paradajza, 100 g krastavaca, 20 g maslina, 1 kafena kašika maslinovog ulja, limunov sok, himalajska so.
Priprema: iseckati povrće, sjediniti sa tunjevinom, dodati masline. Preliti limunovim sokom pa začiniti himalajskom soli.
kurir.rs/blicžena