Izvor:Foto: I. Marinković

NA INTENZIVNOJ: Dečaku u Kragujevcu dali bombonu sa drogom

Izvor: Nportal

08.09.2023.

11:31

DEVETOGODIŠNJI dečak, koji je prema nezvaničnim navodima portala Ucentar, progutao amfetamin, koji su mu straiji momci dali kao bombonu, smešten je u jedinicu intenzivne nege UKC Kragujevac.

 - Zvanično možemo da potvrdimo da je dečak na lečenju u UKC Kragujevac, u jedinici intenzivne nege Klinike za pedijatriju. Dete je stabilnih vitalnih funkcija i van životne opasnost - rekla je za medije Vanja Đorđević, PR UKC Kragujevac i dodala da više detalja ne mogu da nam kažu jer je reč o maloletniku.

Dete od devet godina, koje pohađa drugi razred jedne osnovne škole u širem centru Kragujevca je, kako je nezvanično naveo Ucentar, stariji momci su naterali da ispred škole pojede bombonu od koje mu je pozlilo.

Amfetamini su stimulansi koji deluju na centralni nervni sistem. Sintetički amfetamini se nazivaju metamfetamini. To je sintetički stimulans mozga koji uzrokuje promene mentalnih i motoričkih funkcija.

Prilikom zloupotrebe, amfetamini podstiču aktivnost organizma do krajnjih granica izdržljivosti, pritom redukujući osećaj gladi i umora.

(Kurir)