Izvor:Foto: ATA images, Profimedia, Jutjub printskrin/Lovac Na Ukuse

JAGNJETINA PO KARIJEVOM UKUSU Šta je potrebno za dobro pečenje

Izvor: Nportal

10.09.2023.

10:00

KOŠARKAŠKA reprezentacija Srbije plasirala se u finale Svetskog prvenstva nakon fantastične pobede nad selekcijom Kanade. "Orlovi" će se za svetsko zlato boriti danas od 14.40 časova protiv ekipe Nemačke koja je u drugoj polufinalnoj utakmici bila bolja od favorizovanih Amerikanaca.

"Orlovi" su sjajnom igrom iznenadili mnoge te su, uz današnjeg protivnika, postali jedno od najvećih iznenađenja turnira. 

Kako se nižu dobri rezultati košarkaša, tako se na društvenim mrežama pojavljuju zanimljivi snimci u kojima su glavni junaci upravo finalisti Mundobasketa u Manili. 

Upravo se jedan takav snimak pojavio na društvenim mrežama, a protagonista je selektor Srbije Svetislav Kari Pešić. U pitanju je isečak iz emisije u kojoj je srpski strateg bio gost, a govorio je o najboljem načinu za spremanje jagnjećeg pečenja.

BloombergAdria.com

 

Pešić je u videu otkrio nekoliko ključnih stvari i trikova koje se ne smeju zaboraviti kod spremanja jagnjetine.

- Jagnje mora da bude iz Pirota - započeo je Svetislav Pešić sa svojim dobro poznatim južnjačkom naglasku i nastavio:

- Dobro pečeno i posoljeno da ti zubi utrnu. Jede se s prsti i mora da bude seckano na kvadratni parčići. Zaboravio sam luk i moraju da budu pripremljeni hladni špriceri. Roze sa sodom - kaže selektor košarkaške reprezentacije Srbije u snimku koji je postao viralan na društvenim mrežama.

Opis ovog snimka glasi: "Selektore, želimo ti plasman u finale, pa onda da naručujemo to jagnje iz Pirot, kao i roze sa sodom", a svi se pridružujemo lepim željama i nadamo se zlatu oko vrata naših igrača. 

Finalni meč je na programu danas od 14.40 sati.

Podsetimo, Svetislav Pešić je odigrao veliku ulogu u razvoju nemačke košarke. Bio je selektor tima Nemačke koji je 1993. osvojio evropsko zlato. Kako je i sam na konferenciji za medije podsetio – njegova porodica i dalje živi u Nemačkoj.

U meču za treće mesto u ranijem terminu, od 10.30 časova, sastaju se selekcije SAD i Kanade.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".