BEZ MLEKA I JAJA: Pripremite brzi posni čoko kolač
18.09.2023.
08:46
ČOKO brz kolač, bez jaja i mleka.
U posnim danima, ako vam se jede nešto slatko, a ljubitelj ste čokolade, spremili smo vam izuzetan recept za kremasti čokoladni kolač koji se topi u ustima.
Za ovaj brzi kolač vam nije potrebno mnogo sastojaka, a ni mnogo veštine.
Sastojci:
- 400g brašna
- 6 kašika kakaa
- 330g šećera
- 2 kašičiće sode bikarbone
- 1 ceđena pomorandža
- 150ml ulja
- 450ml vode
- 1 vanil šećer
- 100g seckanog oraha
za glazuru:
- 100g kakaa
- 250g šećera u prahu
- 50ml ulja
- 100ml tople vode
Priprema
Uključite rernu da se zagreje na 175 stepeni.
Pripremite tepsiju veličine 34 x 26 centimetra i nauljite je.
U posudi za mešanje stavite sve suve sastojke, a u drugoj, posebnoj posudi pomešajte vodu, ulje i pomorandžin sok.
Prespite sve sastojke, izmešajte i istresite u tepsiju.
Pecite kolač oko pola sata, odnosno dok se krajevi kolača ne odvoje od tepsije, a čačkalica kada se zabode u sredinu iziđe čista, bez tragova testa.
U posebnoj šerpici zagrejte vodu, dospite kakao i ostale sastojke i mešajte dok se sve lepo ne sjedini.
Pečeni kolač premažite sa pripremljenom glazurom. Kada se kolač ohladi, možete da ga poslužite.
Prijatno!