Izvor:Foto: Jutjub printskrin/RTS Kulturno-umetnički program - Zvanični kanal

OGLASILA SE ĆERKA Borislava Pekića

Izvor: Nportal

17.11.2021.

17:04

ČUVENI književnik Borislav Pekić (1930-1992) dobio je svoj mural u Cetinjskoj ulici u Beogradu, ali je on posle samo četiri dana oskrnavljen.

Nepoznat vandali su na njemu sprejom ispisali: "Smrt četnicima", a u blizini se nalaze i murali Draži Mihailoviću i Ratku Mladiću. Mural je juče bio prekriven i čeka se njegova popravka, a njegova ćerka Aleksandra Pekić smatra da ne treba praviti paralelu sa slučajem Ratka Mladića.

- Ne želim da uvlačim Pekića u priču o bilo kakvom drugom muralu. On stoji sam za sebe, za sve ono iza čega je stajao za života, i niko mu ne može lepiti sada dodatne etikete posle smrti. Sve je rekao što je imao da kaže i svako poređenje je besmisleno. Uvek je govorio: "Nemojte slušati mene, čitajte moje knjige", i to je najbolje što je mogao i želeo da nas posavetuje - kaže i dodaje:

- Pekićev mural je hit na Instagramu i Tviteru, aktuelan je, i to me oduševljava. Milan Milosavljević je oslikao fenomenalan mural i smatram da je time Pekić počastvovan od mlađih generacija, koje ga cene i poštuju. Oni će ga čitati sada i u budućnosti, a to je suština. NJegove reči su večne.

(Kurir)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".