Izvor:Foto: N.Skenderija/M.B.

RHMZ NAJAVIO NEVREME: Danas do 30 stepeni, a onda hladan tuš

Izvor: Nportal

14.10.2023.

09:41

EVO kakva je detaljna prognoza za vikend pred nama i početak radne nedelje

U Srbiji će ujutru biti maglovito, a tokom dana pretežno sunčano i toplo, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab i umeren, južni i jugozapadni vetar. Najniža temperatura biće od četiri do 15, a najviša od 25 na istoku do 30 stepeni na zapadu Srbije.

U Beogradu će nakon svežeg jutra, u toku dana biti pretežno sunčano i toplo. Najniža temperatura biće od 10 do 15, a najviša oko 29 stepeni.

Sutra značajna promena vremena

"Danas pretežno sunčano i toplo sa maksimalnim temperaturama od 25 do 30 stepeni.

Sutra značajna promena vremena: naoblačenje sa kišom, lokalnim pljuskovima, jakim severozapadnim vetrom i padom temperature, koje će ujutro i pre podne zahvatiti severne i zapadne krajeve Srbije, posle podne i uveče proširiće se na celu zemlju. U ponedeljak umereno oblačno, sveže i suvo. Od utorka česta naoblačenja s kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom uz temperaturne oscilacije, odnosno učestale smene toplog i hladnog vremena", navodi se u najavi RHMZ.

BloombergAdria.com

Upaljen meteo alarm

Zbog visokih temperatura u celoj Srbiji danas je na snazi žuti meteo alarm, što znači da je vreme potencijalno opasno.

BloombergAdria.com

Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike", navodi se na zvaničnom sajtu RHMZ.