Izvor:Foto: Shuttersctock

JESENJI MIRIS: Napravite savršeno kestenje iz rerne

Izvor: nportal

18.10.2023.

11:26

KESTENJE volimo u svim oblicima, pečene, kuvane, kao pire, čak i kao desert.

Ali, ništa ne može da zameni opojni miris pečenog kestenja, koji nas uvek mame svojim mirisom na ulicama. Pogledajte kako da sami savršeno ispečete kestenje u rerni.

BloombergAdria.com

 

Pečenje kestenja nije velika filozofija. Možete sami da pripremite ukusno kestenje u svojoj rerni. Ne treba vam specijalna posuda, tj. tepsija sa rupicama, jer možete da koristite staru, veliku tepsiju.

Za početak vam treba sveže kestenje i oštar nož, da bi napravili rezove na sredini svakog kestena. Onda postavite kestenje u loncu za kuvanje, stavite malo vode i soli. Stavite ih na vatru dok voda ne provri. Zatim uklonite kestenje iz posude, prenesite u tepsiju i stavite ih u zagrejanu rernu na 220 stepeni.

Pecite kestenje 15 minuta. Pečeni kesten pokrijte krpom ili ih stavite u plastičnu kesu. Potrebno je ostaviti kestenje da odstoji desetak minuta kako bi se lakše ljuštilo.

Uživajte u kestenju i ne zaboravite da je kesten veoma zdrav, jer sadrži puno vitamina A i C i većinu vitamina B kompleksa. Pored toga, bogat je kalcijumom, gvožđem i fosforom koji su potrebni našem organizmu.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".