Izvor:Foto: Tviter prinskrin/@sudanalytics_

REAGOVAO DROGBA Martinez razočaran zbog nekulturnih Francuza

Izvor: Nportal

31.10.2023.

20:42

NA CEREMONIJI dodele Zlatne lopte za 2023. godinu viđen je jedan od najvećih skandala otkako se dodeljuje ova prestižna nagrada. Za sve su krivi pomalo nekulturni Francuzi koji su se pokazali kao užasni gubitnici.

Argentinski golman Emilijano Martinez je dobio nagradu Lav Jašin, odnosno izabran je za najboljeg čuvara mreže u 2023. godini i to potpuno zasluženo.

Prilikom izlaska na scenu usledila je velika sramota francuske publike jer su počeli da zvižde i psuju Martineza kada je ustao.

Nakon što je primio nagradu na binu je izašao i njegov otac Beto što je bilo pravo iznenađenje za sjajnog čuvara mreže Aston Vile. 

Martinez i njegov otac su stali sa strane kako bi dali svoj komentar o nagradi, a istovremeno je prikazan njegova sada već čuvena odbrana sa finala Mundijala.

U poslednjim momentima finala, iskusni golman je na čudesan način zaustavio francuskog napadača Kolo Muanija te meč odveo na penale gde su "gaučosi" bili bolji od "trikolora".

BloombergAdria.com

 

Dok se prikazivala odbrana publika je zviždala, a Martinez i njegov otac su delovali razočarano, kada je na scenu stupio Didijer Drogba.

Drogba je odmah jasno i glasno poručio publici da prestane sa dobacivanjem, da treba da poštuju sport i pokažu poštovanje. 

BloombergAdria.com

 

Martinez je nekim svojim gestovima nakon Mundijala izazvao ozbiljan revolt francuske javnosti, pre svega ismejavanjem Kilijana Mbapea. 

Podsetimo, glavna zvezda ceremonije u Francuskoj bio je Lionel Mesi koji je osvoji svoju osmu Zlatnu loptu, namenjenu najboljem igraču sveta u protekloj sezoni. 

BloombergAdria.com

 

Pored Mesija, veliku pažnju svetskih medija uživao je i najbolji teniser sveta Novak Đoković.

BloombergAdria.com