Izvor:Foto: ATA images, Jutjub printskrin/YUGOgent

"ZBOG JEDNE DIVNE CRNE ŽENE": Našla je drugog i prevarila me

Izvor: Nportal

14.11.2023.

19:16

PEVAČ iza sebe je ostavio mnoge hitova, ali jedan, poseban, otpevao je pre nekoliko decenija i jednako je popularan i danas, a u pitanju je pesma "Zbog jedne divne, crne žene", koju je posvetio dobro poznatoj dami.

Čuveni pevač kog je obožavala bivša Juga, Krunoslav Kićo Slabinac, preminuo je na današnji dan 2020. godine, u 76. godini.

Kićo Slabinac je kao pevač, kompozitor, gitarista i aranžer ostvario velike uspehe širom Jugoslavije i, uopšteno, Balkana, a bio je pobednik mnogih manifestacija i festivala.

BloombergAdria.com

Iza sebe je ostavio mnoge hitova, ali jedan, poseban, otpevao je pre nekoliko decenija i jednako je popularan i danas, a u pitanju je pesma "Zbog jedne divne, crne žene", koju je posvetio dobro poznatoj dami.

U intervjuu u Plavom Vijesniku otkriveno je ko je ta "divna crna žena" iz pesme:

"Ja gledao sam sunce na istoku kako se budi, i gledao sam oblake i jutro u tisuću boja, i sklapao oči od bola i skrivao suze, a ona je ostala tamo daleko u noći. Zbog jedne divne crne žene... ".

Kićo Slabinac je otvoreno govorio o svojoj ljubavi, a ni ona  nije krila koliko joj je pevač bio drag.

- Ali, da sam znao koliko ću zbog toga propatiti i drugima naneti bola, ne bih ništa pisao... Prestao bih da pevam. No, da krenem od početka. Odleteo sam u NJurork na turneju i tamo, sticajem okolnosti, upoznao divnu crnokosu devojku. Zaljubio sam se kao dečak. I kao uvek u našoj profesiji, dolazi ono najteže. Odlazak. Ne znam da li su to već godine, ili sam po naravi takav, ali sam u avionu strašno patio. U toj srebrnoj ptici su se svi oduševljavali izlaskom sunca, a ja sam sedeo tužan i sam...

"Daleko me nosila ptica srebrnih krila

U zemlju u kojoj je nekada i ona bila,

Toliko sam želio sreću i ljubav bez kraja,

Ali život me odnio dalje, daleko od nje...

Zbog jedne divne crne žene... "

Tu sam napisao tekst a kompozicija mi je već polagano sela u uvo... U Zagrebu sam je završio, a zatim snimio na ploču. Postala je tražena jer je iskrena i napisana u jednom dahu.

BloombergAdria.com

Međutim, nije se sve završilo na lep način.

- Naše poznanstvo i ljubav povredili su me na vrlo grub način. No, da kažem malo više o toj tajanstvenoj, kako su je neki nazivali. Zove se Mira i rodila se i živela u našoj zemlji sve do svoje 4. godine. Zatim je otišla u Sjedinjene Države. Posle toliko godina, sada je došla ovamo i nakon mesec dana pojavio se mali intervju u jednom listu. Šta je tu svega nadrobljeno! Nisam verovao svojim očima. Žao mi je zbog nje. Jedna iskrena inspiracija i ljubav tako su povređene.

- Nije mi jasno zašto su se okomili na mene. Ja ni od koga nisam sakrivao Miru, vodio sam je svuda sa sobom, i na izlete, i na koncerte. Volimo se iako je pre bila udata, a to je zaista samo naša stvar. Zašto nisu mogli da budu kavaljeri prema jednoj ženi a ne da je bezobzirno napadnu kojekakvim izmišljotinama.

Naime, pomenuta Mira bila je Mirjana Antonović, poznata i po svojoj borbi s Miroslavom Ilićem na sudu i sporovima koje su vodili kako bi dokazala da je pevač narodne muzike otac njenog sina Devina. I Mira pamti Kiću po najlepšem i naziva ga jednom od svojih najvećih  ljubavi.

- Bila je to velika, mlada, nevina ljubav. Bili smo jako mladi, gotovo deca. Mislim da se samo jednom u životu na taj način može voleti, i to se pamti. Bez obzira na to šta se dogodi posle, bez obzira na to kuda vas odvedu životni putevi, takve se ljubavi pamte.

- I... iz takve ljubavi može nastati mnogo toga, kao što se rodila i ova pesma. Kada se iskreno voli, onda se to samo od sebe dogodi - rekla je Mirjana o ljubavi s pokojnim Kićom, s kojim četrdeset godina nije bila u kontaktu.

Međutim, dve godine pe njegove smrti, ponovo su se sreli, obnovili prijateljstvo i ostali u kontaktu, pa ju je, kako je rekla, nazvao i pre operacije i oprostio se od nje, kao da je slutio šta će se dogoditi.

(Glossi)