Izvor:Foto: Instagram printskrin/dnevnadozabeograda

DRAMA U ZADRU: Automobili plivaju ulicama

Izvor: Nportal

21.11.2023.

10:19

U ZADRU je jutros u sat vremena palo preko 50 litara kiše na metru kvadratnom!

Kiša je padala tokom noći, ali od 7 do 8.15 sati izlila se najveća količina, preko 50 litara po metru kvadratnom. Tolika količina kiše ne padne ni u mesec dana - kazala je Ana Vidović, meteorolog. Zbog obilnih padavina morali su da se sprovedu vanredna merenja, a preciznije podatke znaće posle podneva, piše Zadarski.hr.

Pljusak koji je u utorak ujutro potopio Zadar na više je mesta u gradu stvorio probleme u saobraćaju. Poplavljene su brojne ulice.

Zbog ekstremne količine kiše koja je pogodila Zadar i širu okolinu, a zbog čega nije bilo moguće da odvodna infrastruktura prihvati ovoliku količinu vode, vodena bujica prodrla je u zatvoreno bazensko plivalište na Višnjiku, potvrdili su iz sportskog centra.

Sportski centar Višnjik zatražio je pomoć Javne vatrogasne stanice Zadar, a osoblje bazena, uz pomoć korisnika koji su se zatekli na plivalištu, preduzelo je sve moguće da se umanji šteta, te se radi na tome da se bazenska infrastruktura zaštiti u najvećoj mogućoj meri.

- Zbog navedenog, molimo sve korisnike za razumevanje, a ceo objekat će do daljeg biti zatvoren. Čim budu ostvareni svi uslovi za ponovno otvaranje javnost će o tome biti obaveštena - najavili su iz gradske ustanove, prenosi Slobodna Dalmacija. https://www.youtube.com/watch?v=Rym7pUVfFaI&ab_channel=Zadarski.hr

Gradski većnik Mate Lukić objavio je na svom Fejsbuk profilu snimak na kojem se vidi šta mu se jutros dogodilo na nedavno renoviranoj raskrsnici Puta Biliga i Hrvatskog sabora.

Lukića je, kao i mnoge građane, pogodilo jutrošnje nevreme. Gradski većnik tvrdi da ga je u saobraćaju iznenada zahvatila velika vodena bujica, a da se put iznenada našao u dubokoj vodi, pa tako i Lukićev automobil.

- Kako se ovo moglo dogoditi? Ovo je nova raskrsnica! Ovo je neverovatno! Najgore od svega, vozio sam dete u autu! Da li je neko čistio šahtove u gradu?! Svaka čast izvođačima, ironično je rekao Lukić, čiji je automobil potpuno uništen, prenosi Zadarski.hr koji je objavio još nekoliko video zapisa na kojima se vide "ulice koje liče na kanale u Veneciji".