Izvor:Foto: D. Milovanović

ZANOSNA LEPOTA: Mirina slika iz mladosti

Izvor: Nportal

30.11.2023.

12:20

NOVINARKA i voditeljka Mira Adanja Polak spada među najcenjenije u svom poslu, a popularnost je stekla brojnim ekskluzivnim intervjuima.

Ona potiče iz jevrejske porodice, a detinjstvo je provela u Subotici. Pred polazak u osnovnu školu se doselila u Beograd gde je završila i Gimnaziju i Filozofski fakultet Univerziteta u Beogradu.

Svoje znanje i veštine je usavršavala u Švajcarskoj, Velikoj Britaniji i Sjedinjem Američkim Državama. Posle studija, radila je kao stjuardesa u JAT-u, a potom i kao šef marketinga u Eksport presu.

Na popularnoj Instagram stranici pojavila se retko viđena fotografija novinarke iz mladosti, a pratioci nisu krili svoje iznenađenje.

O svom privatnom životu govori veoma retko, a decenijama je u braku sa Martinom Darkom Polakom.

Nakon osam pobačaja, rodila je sina Marka, a danas ima troje unučića koji su definitvni centar njenog sveta. Mira Adanja Polak rođena 22. avgusta 1942. godine što znači da ima 81 godinu.

BloombergAdria.com

 

Poznata dama jednom prilikom je priznala da je gotovo sve što je imala prodala kako bi odradila posao na najbolji mogući način.

- Od 1992. godine nije ostalo ništa da se proda. Uglavnom sam sve što je moglo da se proda, prodala sam da bih mogla da otputujem i uradim ono što me interesuje. Vidite kada imate mogućnost da nešto snimite, vi nemate vremena da čekate neki potpis ili neko odluči, dođe i složi. Vi tada sedate na avion, odlazite i to uradite. Posle toga sedite, montirate i razmišljate kako ćete da napravite kvalitetan prilog - rekla je legendarna novinarka svojevremeno.