Izvor:Foto: MV, Jutjub printskrin/Dušan Novaković, Profimedia

OČEKUJEM ODLIČNU ATMOSFERU: Pep se prisetio gostovanja Zvezdi

Izvor: Nportal

13.12.2023.

12:02

FUDBALERI Crvene zvezde dočekuju večeras od 18.45 na stadionu "Rajko Mitić" ekipu Mančester Sitija na oproštaju od Lige šampiona.

Sinoć je u u prepunom Medija centru stadiona "Rajko Mitić" trener "građana" Pep Gvardiola održao konferenciju za medije u kojoj je imao samo reči hvale za srpskog prvaka. 

Gvardiola je biranim rečima govorio je Srbiji i Zvezdi kao rivalu. Izjavio je da je šampion Srbije institucija i da je igranje na "Marakani" uvek pritisak.

- Igramo protiv istorijskog kluba koji je osvojio Ligu šampiona - izjavio je Pep.

Potom se prisetio i utakmice iz 1996. godine kada je nosio dres Barselona. Tada je takođe bio Zvezdin protivnik, ali kao igrač.

- Pre mnogo godina bio sam ovde sa Barselonom i znam da je atmosfera bila veoma, veoma dobra. Očekujem isto i ovaj put. Igrači takođe uživaju u takvoj atmosferi. Mnogo je bolje nego igrati pred praznim stadionom - rekao je Gvardiola. 

Tim iz LJutice Bogdana je na svom zvaničnom Instagram profilu objavio fotografiju trofeja namenjenog osvajaču Lige šampiona, a u pozadini se vide crvena i plava boja, odnosno Zvezdina i Sitijeva boja, kao i godine kada su timovi podizali ovaj pehar.

U opisu fotografije stoji: "Šampion dočekuje šampiona".

Večerašnji meč nema neki takmičarski značaj jer je u grupi u kojoj se nalazi srpski šampion posle prošlog koga sve jasno.

Nakon pet odigranih kola, Mančester siti je obezbedio plasman u nokaut fazu Lige šampiona i grupu "G" će završiti kao prvoplasirana ekipa bez obzira na rezultat beogradske utakmice. 

Sa druge strane, crveno-beli su se nakon prošlog kola oprostili od proleća u Evropi i izabranici Baraka Bahara više nemaju nikakve šanse za treće mesto koje vodi u Ligu Evrope. 

I dok se navijači Crvene zvezde pripremaju za spektakl, gosti iz Mančestera neće imati podrške. Dolazak u Beograd i Srbiju na meč sa Crvenom zvezdom nikome nije bio interesantan te je klub iz Mančestera potvrdio da obustavlja prodaju ulaznica za gostovanje u glavnom gradu Srbije.

Siti bez četiri zvezde na Marakani

U timu Sitija neće biti povređenih Kevina De Brujnea, Erlinga Halanda, Žeremija Dokua, ali ni golmana Edersona Moraeša.

Menadžer Pep Gvardiola je prelomio da pruži predah sjajnom brazilskom čuvaru mreže i u srpsku prestonicu povede 23 fudbalera. U toj grupi je nekoliko omladinaca poput Alejne, Tejlora, Susoha i Hamiltona, pored već priključenog Boba prvom timu.

Kako se aktuelni šampion Engleske i Evrope nalazi u gustom rasporedu Premijer lige, Lige šampiona, a uz to će uskoro na put u Saudijsku Arabiju na Svetsko klupsko prvenstvo, jasno je da će Katalonac kombinovati na Marakani.

Britanski mediji najavljuju mešani tim, ali svakako snažan:

Ortega – Luis, Akandži, Stons, Gomez – Filips, Nunjez – Bob, Griliš, Foden, Alvarez