Izvor:Foto: Milena Anđela

DEVOJKA (20) SE BORI ZA ŽIVOT Novi detalji prevrtanja autobusa

Izvor: Nportal

23.12.2023.

12:41

AUTOBUS je sleteo sa kolovoza sinoć oko 23 časa i prevrnuo se na levi bok pa je uz pomoć teške mehanizacije za šlepanje kamiona i autobusa, ponovo podignut na točkove. Kako se vidi na snimku, deo bankine je iskidan a stakla na desnoj strani su ostala cela. Povređeni putnici su se verovatno nalazili na levoj strani autobusa.

Uzrok sletanja za sada nije zvanično poznat. Da li je do udesa došlo zbog klizavog kolovoza, ili je u pitanju neki drugi razlog, utvrdiće saobraćajna policija.

Saobraćaj na toj deonici je u potpunosti normalizovan oko 4.30 časova.

Kako su mediji već pisali, pet osoba je povređeno u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila tokom noći na auto-putu Beograd - Niš kod sela Katun, kada je autobus sleteo sa puta.

Devojka (20) u životnoj opasnosti

Trojica muškaraca i dve žene, koji su zadobili povrede, bili su putnici u autobusu nemačkih registarskih tablica koji je sleteo s kolovoza.

Kako se nezvanično saznaje, devojka A. S. (20) zadobila je teške povrede grudnog koša, obe potkolenice, oba stopala, kao i povrede glave i životno je ugrožena. Ona je primljena u operacionu salu.

S. K. (23) i N. S. (29) nalaze se na dijagnostici i u stabilnom su stanju. Vozač autobusa B. B. (45) zadobio je lakše povrede i takođe je u stabilnom stanju.

D. T. (63) zadobio je manje opekotine od stakla u predelu očiju i upućen je na oftalmologiju.

Svi povređeni su sanitetima Hitne pomoći prevezeni do Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu.

(Blic)