PRASE NA SAŠIN NAČIN: Spremite pečenje u vlastitoj kuhinji
29.12.2023.
10:03
ČUVENI kuvar Saša Mišić, dobro poznat javnosti kao Saša iz "Paklene kuhinje", podelio je svoj recept za novogodišnju trpezu.
Nova godina je svetski praznik zbog koga se okupljaju prijatelji i svi članovi porodice.Trudimo se da Novu godinu dočekamo u što najboljem raspoloženju. Kada je reč o trpezi, trudimo se da bude bogata. Dobro je poznato da narod u Srbiji voli jaku hranu, s toga je Saša otvorio svoju kuvarsku knjigu i nesebično nam predložio jedan savršen porodični ručak.
-Veruje se da neke namirnice ako se jedu za novu godinu donose sreću i
uspeh. A to je za nas prasence- prokomentarisao je Saša koji je otkrio kako spremiti najsočniji svinjski but:
Sastojci:
- 1000 g svinjskog but
- so po volji
- biber po volji
- 200 g svinjske masti
- 100 meda
- 2 čena belog luka
- 100 g senf
- 100 g ren
- Grančica ruzmarin
- 100 g tucane paprike
Priprema:
Meso posolite i pobiberiti, a zatim u pleh koji ste namastili
ili obložili pek papirom. U posudi pomešajte ulje, mleveni beli
luk, senf, ren seckani ruzmarin i tucanu papriku. Zatim premažite meso sa obe strane. Pecite u zagrejanoj
rerni na 200°C oko 120 minuta pa eventualno pokrijete sa folijom
minuta. Ulepšajte prase sappivom tamnim.