Izvor:FOTO: Profimedia

KANJE PRIZNAO GREŠKU: Reper se izvinio jeverejskoj zajednici

Izvor: nportal

26.12.2023.

18:25

REŠER Kanje Vest izvinio se jevrejskoj zajednici za antisemitske izjave od prošle godine. Na Instagramu je objavio poruku na hebrejskom u kojoj je napisao da je "predan ispravljanju štete i približavanju jedinstva".

"Iskreno se izvinjavam jevrejskoj zajednici... Nije mi bila namera da ih povredi ili ponizim i duboko žalim zbog bola koju sam možda prouzrokovao. Predan sam započeti od sebe i učiti iz ovog iskustva kako bih osigurao veće razumevanje u budućnosti. Vaš oprost mi je važan, a ja sam predan ispravljanju štete i približavanju jedinstva", napisao je Kanje.

Vest, takođe poznat kao Ye, naširoko je osuđivan nakon antisemitskih izjava. Sve je počelo kada je Američki jevrejski odbor repera prozvao zbog objave na Instagramu u kojoj je insinuirao da repera Didija, čije je pravo ime Šon Kombs, kontrolišu Jevreji.

Vestova objava sastojala se od snimaka njegovog razgovora s Didijem o kontroverznim majicama s natpisom White Lives Matter koje je predstavio na reviji u Parizu.

Didi je kritikovao majice i poručio ljudima da ih ne kupuju i ne nose. Dan kasnije Vest je počeo objavljivati snimke svojih tekstualnih poruka s Didijem, koji se očito želio naći kako bi porazgovarao o problemu. Kanje nije blagonaklono prihvatio njegov predlog te je rekao da su Jevreji rekli Didiju da ga nazove, aludirajući na to da ga kontrolišu.

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".